Jager of de schaduw van de avond - een vertelling

Frank Mommersteeg

Category: Novels

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tijdens een vakantie in Toscane overlijdt de vrouw van Onno Jager. Tien jaar later leert hij Abelone kennen, een boekhandelaarster, met wie hij vele gesprekken voert. Zij confronteert hem met zijn onverwerkte verleden. Door haar toedoen gaat hij terug naar het land der Etrusken, in een verwoede poging die fatale reis van destijds opnieuw te beleven. Angsten en twijfels voeren hem naar de diepten van zijn eigen bestaansgrond. Wanneer zijn dochter Anna hem nareist, na lange tijd niets meer van hem vernomen te hebben, krijgt zij onder meer antwoord op vragen rondom de dood van haar moeder. Een verzoening met haar vader volgt. Maar voor hoelang? 

Jager of de schaduw van de avond is een vertelling over verlangen, liefde, schuld en vergeving.

From the book

Enkele dagen later liep ik van de Kaai, waar ik mijn auto had geparkeerd, naar het huis van Jager, niet ver daarvandaan. Ik kwam langs de oude school, een hoog vierkant gebouw aan de voet van de dijk, waarin tijdelijk de peuterspeelzaal en de plaatselijke harmonie waren ondergebracht. Kinderen gilden hun uitgelatenheid stuk tegen de muren. Uit de krochten van het gebouw kwamen de weemoedige klanken van een samenspel tussen een trompet en een klarinet. Een aantal kunstenaars op ons eiland had, zoals jij weet, op de bovenverdieping tijdelijk een gratis onderkomen gekregen om er hun werk te exposeren, in afwachting van wat de gemeente met dit gebouw verder van plan was. Het huis van Jager lag er schuin tegenover, tegen de andere zijde van de Molendijk, aan de polderkant. Het stond op de hoek van een rij huizen die lang geleden waren opgeknapt. Verderop, tot aan de molen, was het een ratjetoe. Dat viel me nu pas echt op: nogal wat verwaarloosde panden ontsieren het straatbeeld aan de Molendijk, hetgeen ik blijkbaar verdrongen had toen ik Jager enkele maanden terug op deze te koop staande woning had gewezen. Onbewust eigenbelang, hoor ik je zeggen, Egidius, en jij kan het weten met je kennis van het onbewuste. Ik geef toe dat ik niets liever wilde dan dat hij naar dit eiland zou komen. Maar ik liet hem dat niet merken, toen nog niet. Achteraf moet ik bekennen dat ik mijn uiterste best heb gedaan om hem dat onvoldoende te laten blijken.

About the author

Frank Mommersteeg (Den Bosch, 1944) wijdt zich sinds 1995 aan beeldende kunst en schrijven. Sindsdien publiceerde hij de roman Zoete moeder, de verhalenbundel Tulpen uit Kilronan, en de postume autobiografie Een vertwijfeld universum van H.M.A. van der Beek. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn het menselijk tekort en de zoektocht naar zin.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jager of de schaduw van de avond - een vertelling

Author:

Frank Mommersteeg

Category:

Novels

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

14-08-2019

ISBN:

978-94-6389-430-2 / 9789463894302

Price:

€ 21,50

Language

Dutch