Het Boemerangeffect

Virindra Gobind

Category: Thrillers
  • (5)

€ 23,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De directrice van de kauwgomballenfabriek heeft de schone taak haar bedrijf draaiende te houden. Zij is de hand die haar duiven voert en tevens de hand die haar duiven temt. Haar duiven willen niet getemd worden. Ze worden onderschat. De directrice heeft te maken met een psychoot, een schizofreen, een dochter van een moordenaar, een dementerende necrofiel, een vrouw uit een gebroken gezin en een pedofiel. Wanneer de duiven losbreken, is de directrice het overzicht kwijt. Nadat ze haar overmeesterd hebben, barst de strijd onderling los om terug te keren naar de ren. Wie verliest de strijd en komt als laatste aan?

From the book

Evelines strenge gezicht verdwijnt als sneeuw voor de zon. Op haar mond verschijnt weliswaar een kleine glimlach.
‘Oké, twee personen naar Rio de Janeiro,’ zegt ze met een compleet andere stem, alsof de duivel door een engel is afgelost. Ze is druk bezig met typen en vraagt dan heel zachtjes: ‘Waar was jij de afgelopen week? Ik heb je zo vaak gebeld in de avond.’
Het is heel irritant dat mobiele telefoons er nog niet zijn. Ook geen telefoon met nummerweergave.
‘Ja, ik had het druk he,’ reageer ik maar zo neutraal mogelijk.
‘Met wat?’ vraagt ze.
‘Met van alles en nog wat. Heb je al wat gevonden?’ vraag ik haar.
‘Jawel, wanneer wil je eigenlijk gaan?’ vraagt ze.
‘Februari volgend jaar,’ antwoord ik.
‘Dan pas?’ vraagt ze.
‘Ja, dan is er geloof ik carnaval. Zou dat weleens willen meemaken.’
‘Dat is wel ver weg, zou je nu wel boeken dan? Als je eenmaal geboekt hebt staat het vast, geen geld terug als je dan niet kan,’ adviseert Eveline.
‘Daar heb je wel gelijk in dankjewel. Ik moet ook eerst overleggen met Hans of februari hem wel uitkomt of niet. Ik moet zoiets niet overhaast alleen beslissen.’
‘Hoezo moet je dat met Hans bespreken? Hij hoeft toch niet op jouw huis te passen? Hoe lang wil je dan eigenlijk dat we weggaan? Toch gewoon voor dat ene weekje dat er carnaval is?’ vraagt ze.
Ik heb geen idee waar ze het over heeft.

About the author

Virindra Gobind werd geboren in Den Haag en is getogen in Zoeter¬meer. Na zijn technische studie Bouwkunde in Rotterdam is hij werkzaam geweest als gebouwenbeheerder. Door de verschillende ervaringen en reorganisaties meegemaakt te hebben, werd hij geïnspireerd om over zijn werkervaringen een boek te gaan schrijven. Het boemerangeffect is daarvan het resultaat.

Reviews

2020-04-11 14:49:54 | By: Adrian Binnema | Rating:
Prachtig en indrukwekkend geschreven. Geen boek om ff beetje bij beetje te lezen, want dan ben je de draad kwijt. Mooi om te lezen dat bepaalde gebeurtenissen vanuit de werkelijkheid omgebouwd zijn naar fictie. Goed boek, echt een aanrader.

2019-07-20 11:40:33 | By: Paul | Rating:
Direct bij het beginnen van het lezen, werd mijn aandacht bij het verhaal getrokken. Dit vooral om de verfrissende opbouw van het boek. Je valt direct in een situatie, in een karakter of beter gezegd in het hoofd van een karakter. Je ervaart hoe hij/zij over de wereld denkt. Wie dit is en wat voor rol deze persoon heeft in het hele verhaal, laat zich niet meteen onthullen. Zo wordt langzamerhand een verhaal opgebouwd maar steeds juist door het toevoegen van praktische gegevens van de personen, niet door grote lijnen te beschrijven. Als het verhaal meer gaat lopen en de stukjes in elkaar lijken te passen, is waakzaamheid geboden. Het kan ook anders zijn, je kunt op een verkeerd been gezet worden. Om voor mezelf meer duidelijkheid te verkrijgen over het eventuele verkeerde spoor en de juiste weg, heb ik steeds teruggegrepen naar het begin van het boek. Daar waar de personages in al hun eigenheid nog een duidelijke positie hebben. Zo is het hele boek, van voor naar achter, steeds relevant! Geweldig in elkaar gezet dus. Heel spannend ! Iedereen die het boek gelezen heeft kan zich denk ik een beetje rechercheur voelen. Zo voel ik me in ieder geval wel.

2019-07-20 11:43:56 | By: Jurjen | Rating:
Met plezier heb ik het Boek van Virindra gelezen. De opzet is ongebruikelijk, waardoor het even wennen is aan het switchen tussen de personages. Maar dat went erg snel. Het boek heeft een hoog tempo. Het verhaal geeft inzicht in verschillende duistere personages. Waarbij duidelijk wordt dat iedereen een duistere kant kan hebben. De onthulling zit in de allerlaatste zin, waardoor je geïnteresseerd blijft tot het einde. Het boemerang effect houdt je geboeid van het moment dat je de boemerang gooit als je begint met lezen, tot de laatste zin waar je de boemerang weer vangt.

2019-07-20 11:46:10 | By: Dennis | Rating:
Het verhaal begint als een roman maar transformeert al heel snel tot een verzameling van bizarre verhalen en gebeurtenissen. Het verhaal gaat over een stel medewerkers die werken bij de kauwgomballenfabriek in Amsterdam. Halverwege het verhaal wordt er iemand vermoord en in het tweede deel van het boek moet je er achter zien te komen wie het dan gedaan heeft. Op zich lijkt dit een eenvoudige opzet voor een ouderwets whodunit maar dat is het niet. Elk hoofdstuk wordt beleefd vanuit een andere personage. Wanneer het verhaal vordert komen eerder beleefde personages terug vanuit de perspectief van een weer andere persoon. Ik heb het verhaal uiteindelijk twee keer gelezen. Het boek lees je ook heel snel uit doordat het erg toegankelijk is. De vreemde, lachwekkende gebeurtenissen proberen een ontzettend ingewikkeld structuur van verhaallijnen te verbergen. Als ik het verhaal mag vergelijken met een gebeurtenis, dan is het wel een rit in de achtbaan. Gaat heel snel, was ontzettend leuk en ik kan niet wachten om het nog een keer mee te maken.

2019-07-19 22:44:20 | By: Aruna | Rating:
Toen Virin aan mij vroeg of ik zijn boek wilde lezen was ik direct enthousiast. Na veel verhalen die hij heeft geschreven is dit zijn eerste boek dat is uitgebracht. Vol trots heb ik het boek gekocht! De kaft van het boek schrok me eerst af en daardoor had ik moeite om te beginnen. Dit was alles behalve terecht! Vanaf het eerste moment werd ik gepakt door het boek en belandde van het ene personage in het andere. Ik bleef nieuwsgierig om te ontdekken wat deze allen met elkaar te maken hadden. Ik raad het een ieder aan die op zoek is naar een verhaal die je grijpt en tot het einde niet los laat. Ik hoop snel een volgend boek van hem te lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Boemerangeffect

Author:

Virindra Gobind

Category:

Thrillers

Number of pages:

334

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

12-07-2019

ISBN:

978-94-638-9432-6 / 9789463894326

Price:

€ 23,99

Language

Dutch

Rating:

  • (5)