De Ziel van de Koningin

Noor Hoppenbrouwers

Category: Fantasy
  • (2)

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Alex heeft een klein probleempje: nadat hij de voordeur van zijn oma binnenstapt, belandt hij in Irin. Gelukkig wordt hij, voordat hij iets stoms kan doen zoals opgepakt worden voor hekserij, gevonden door Elvira. Ze vertrouwt hem voor geen cent en heeft een geheim dat haar en iedereen die haar dierbaar is in gevaar brengt. Jared ontvlucht zijn ellendige thuis en gaat werken voor Leander, de machtigste man in Irin. Hij raakt daardoor verstrikt in een web waar hij nooit meer uit zal komen. De Ziel van de Koningin neemt je mee naar een plek vol chaos en bloedvergieten, waar ouders hun kinderen verlaten en tieners vrezen voor hun leven, waar de heerser niet aangewezen wordt door bloed, maar door ziel.

From the book

De jongen hapte naar adem.
Ik schoof onmiddellijk van hem weg en greep naar mijn kruisboog.
Hij knipperde met zijn ogen, wreef zijn haar uit zijn gezicht, en zag er kerngezond uit. Hij had bruine ogen, als pure chocola. Ook kreeg hij mij in de gaten, nou ja, waarschijnlijk vooral mijn kruisboog, en hij verstijfde.
‘Waarom ben je niet dood?’, vroeg ik aan hem, koud maar bang.
Blijf kalm, blijf kalm, blijf kalm.
De ogen van de jongen werden groot. ‘Hoe bedoel je?’, reageerde hij, minstens net zo bang als ik.
‘Waarom ben je niet dood?’, herhaalde ik mijn vraag.
‘Was ik dan dood?’ Hij leek er helemaal niets van te begrijpen. Hij praatte raar, met een accent dat ik niet kon plaatsen.
‘Ja.’ Ik aarzelde. ‘Je verscheen en toen was je dood, maar nu niet meer.’ Ik probeerde emotieloos te klinken, maar ik hoorde duidelijk een bange ondertoon in mijn eigen stem.
De jongen gaf geen antwoord, maar keek om zich heen.
‘Wie ben je, en hoe kom je hier?’, vroeg ik. Hij mocht niet merken dat ik bang was, straks probeerde hij me nog te overmeesteren.
Dan wens ik hem veel succes, ik ben een officier en hij was twee seconden geleden nog dood, bedacht ik me.
‘Ik ben ... Alex’, zei hij langzaam. Zijn stem klonk loom, alsof hij slaperig was. Dat was een voordeel, dan waren zijn zintuigen minder scherp en kon ik hem makkelijker uitschakelen. ‘Maar ik heb geen idee hoe ik hier kom. Ik weet eigenlijk ook niet waar ik nu ben.’
‘Hoezo? Waar kom je dan vandaan?’ Ik keek hem scherp aan, en probeerde mijn angst te onderdrukken. Ik legde mijn vinger iets dichterbij de trekker van mijn kruisboog.

About the author

Noor Hoppenbrouwers (Nijmegen, 2003) schreef op haar dertiende het eerste deel in de serie De Ziel van de Koningin. Naast het schrijven besteedt ze haar tijd graag lezend en dansend. Ze combineert in haar boeken een voorliefde voor fantasyverhalen met droge humor, waarbij ze niet bang is voor schokkende ontwikkelingen.

Reviews

2019-11-18 19:36:12 | By: Ida Visser | Rating:
Een heel goed en spannend boek. Je valt gedurende het lezen voor Elvira en Alex en je maakt kennis met de wondere wereld Irin, waarin de fantasie van de lezer duidelijk blijkt. Een Young Adult primeur! <3

2019-10-31 10:17:00 | By: Saskia | Rating:
Als je dit boek gaat lezen, dan kun je bijna niet meer ophouden! Een spannend verhaal dat je meesleurt met de hoofdpersonen. Ik heb moeten lachen en moeten huilen. Het was echt jammer dat ik het boek uit had. Er komt gelukkig een deel 2. Hopelijk hoef ik daar niet te lang op te wachten want ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Ziel van de Koningin

Author:

Noor Hoppenbrouwers

Category:

Fantasy

Number of pages:

290

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-09-2019

ISBN:

978-94-638-9611-5 / 9789463896115

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)