Meditaties bij de Navolging van Christus - door Thomas a Kempis - met teksten uit zijn overige werken

moderne bewerking door Jacques Koekkoek Samenstelling door Hermann Gerlach

Category: Religion

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Thomas a Kempis is de belangrijkste auteur van de religieuze vernieuwingsbeweging in de 14e en 15e eeuw, de Moderne Devotie. Zijn ‘Navolging van Christus’ werd een wereldwijde bestseller. Behalve de Navolging heeft Thomas nog vele andere werken geschreven, een veertigtal in totaal. Elke meditatie in dit boek hoort bij een hoofdstuk in de Navolging en is afkomstig uit het overige werk van Thomas a Kempis. Maar de teksten kunnen ook goed los van de Navolging gelezen worden. Qua inhoud, sfeer en stijl sluiten de meditaties naadloos aan bij de Navolging en geven een welkome verdieping van dit werk.

Dit boek is verschenen onder het samenwerkingsimprint bc∙bs 
van Boekencentrum Uitgevers en uitgeverij Boekscout.From the book

Wie zich laat voorstaan op het goede, is God niet dankbaar en trouw. Wees niet zelfgenoegzaam, opdat je de gaven, die je van de hemel zonder enige verdienste ontvangen hebt, niet verliest. Schrijf het goede, dat je in jezelf of in anderen ziet, alleen aan God toe. Het goede dat je in je hebt, moet je ook bij anderen veronderstellen, maar het slechte dat je hebt, moet je alleen aan jezelf toeschrijven. Doe des te meer je best om in het goede te groeien. Let op je goede naam, maar doe je niet beter voor dan je bent en houd je niet voor heiliger dan anderen. Als je wantrouwend bent, is de boosheid er vaak ook. Als je argwanend bent naar anderen en je voelt de boosheid naar hen in je opkomen, denk dan aan alle zonden, die je je leven lang tot nu toe bedreven hebt en wees niet langer boos. Zij, die niet weten hoe verdienstelijk de werken van de liefde zijn, denken misschien dat het niet zoveel voorstelt, maar ze zijn wel door de grootste heiligen voortdurend beoefend met grote vroomheid. Het is een grote eer, als men zich, door het voorbeeld van Jezus Christus en zijn heiligen aangespoord, omwille van het hemelse rijk vernedert en anderen dient.

About the author

Jacques Koekkoek is al decennia lang geïnteresseerd in de Moderne Devotie, de religieuze vernieuwingsbeweging in de late Middeleeuwen. Als oud-Zwollenaar heeft hij zich verdiept in het werk van Thomas a Kempis die in het Agnietenklooster nabij Zwolle de ‘Navolging van Christus’ heeft geschreven. In 2016 werd door Koekkoek een eigentijdse vertaling van de Navolging uitgegeven, maar hij heeft ook verschillende minder bekende werken van Thomas vertaald of bewerkt. Zo verscheen ‘Het leliedal’ in 2010, gevolgd door ‘Brevier’ in 2011, ‘Het leven van Jezus Christus’ in 2013 en ‘Verborgen manna’ in 2015.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Meditaties bij de Navolging van Christus - door Thomas a Kempis - met teksten uit zijn overige werken

Author:

moderne bewerking door Jacques Koekkoek Samenstelling door Hermann Gerlach

Category:

Religion

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-09-2019

ISBN:

978-94-638-9586-6 / 9789463895866

Price:

€ 20,99

Language

Dutch