Als ik naar de wolken kijk... - Een verhaal over vriendschap, verlies en rouw

Jonathan Jetten

Category: Children books
  • (2)

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Juliette mist haar beste vriend Tomas.
Tomas is een jaar geleden gestorven.

Iedereen wil dat Juliette nieuwe vrienden maakt.
Ze is het liefst bij Tomas, boven op zijn wolk.

Tomas en Juliette spelen samen op de wolk.
Ze praten over het leven en het leven na de dood.

Juliette mist Tomas meer en meer.
Het lukt haar niet om hem los te laten.

Ze zoekt haar eigen weg.
Zoek je samen met Juliette?

From the book

‘Wat is er na de dood?’ vraagt Juliette.
‘Héél veel dingen, het lijkt wel een menu,’ zegt Tomas.

‘Zoals op restaurant?’ merkt Juliette op.
‘Ja, identiek, maar we kunnen niet kiezen,’ antwoordt Tomas.

‘Ik wil het menu zien!’ roept Juliette.

Juliette zakt door de wolk heen.
‘Sorry Tomas, ik heb huiswerk!’ roept ze.

About the author

Jonathan Jetten (°1981) en zijn echtgenoot Clement wonen samen met hun zoon Theo in hartje Brugge. Van jongs af aan is Jonathan gepassioneerd door het lezen en het schrijven van verhalen. In zijn loopbaan komt hij steeds op voor gelijke kansen. Thuis kreeg hij alle kansen om zijn gevoelens te uiten. Dit heeft zijn persoonlijkheid vorm gegeven.
Jonathan is gemotiveerd om maatschappelijke thema’s bij kinderen bespreekbaar te maken.
Via hun fantasiewereld neemt hij de lezers mee in het verhaal. Met als doel de gelegenheid te bieden om over hun gevoelens te praten.

Olivier Van Gierdeghom (°1981) werd geboren boven de boekhandel van zijn Gooise moeder Titia. Hij was jarenlang vrijwillig artdirector van het LGBT jongerenmagazine Expreszo in Amsterdam en behaalde zijn master aan LUCA School of Arts in Brussel. Na zijn studies werd hij ondernemer in filmreplica’s.

Reviews

2020-01-19 07:41:49 | By: Deckers Bea | Rating:
Ik heb het geluk gehad om samen met Jonathan aan tafel te zitten, zo kwam het boek tersprake. Ik heb het boek gelezen als ik in bed lag. Mijn echtgenoot is al bijna 5 jaar overleden, die tekst en prenten deden zoveel emoties bovenkomen, mijn kleindochter (17) en mijn kleinzoon(10) lazen het ook. Pas de volgende morgen kon ik er over praten. Zelfs een kinderboek kan bij volwassenen die emoties boven halen. (Ik ben 68 jaar) Het boekje staat bij de foto van mijn overleden echtgenoot en als het weer eens moeilijk gaat dan haal ik het boekje en lees het opnieuw, hij op de wolk en ik beneden ,in gedachten praten we dan met elkaar. De tekeningen zijn prachtig.

Jonathan bedankt dat ik je mocht leren kennen je boek heeft mij een andere kijk gegeven op leren loslaten. Mijn wens is dat alle bibliotheken dit boek in hun assortiment opnemen.

2019-10-28 19:45:07 | By: Evy | Rating:
Mijn zoontje is in de eerste maanden van dit jaar niet alleen een vriendje (leeftijdsgenootje 10j) maar ook twee geliefde huisdieren verloren. Hij heeft ASS dus zijn emoties uiten en/of erover praten is moeilijk ik ben dan ook tevergeefs op zoek gegaan naar een boekje dat hem kon helpen bij het uiten van zijn gevoelens. Maar tijdens het lezen van dit boek kwamen de vragen en gevoelens boven. Hij heeft hem nu al enkele malen gelezen en hij zei mij daarstraks nog: 'Mama zo voel ik mij en daar is niets verkeerd mee!'
Het boekje is mooi geschreven en geïllustreerd op een manier waardoor je als volwassene ook een insteek krijgt van hoe je over
zulke intense gevoelens kan praten. Ik vind het echt een boekje dat ze in alle lagere school bibliotheken zouden moeten hebben want nog veel te vaak blijven jonge kinderen ,et hun verdriet zitten en dit verhaal, dat ook vooral over het positieve gaat, kan het begin zijn van verdere dialogen. Super debuut Jonathan! Mijn zoontje en ik zijn al fan!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als ik naar de wolken kijk... - Een verhaal over vriendschap, verlies en rouw

Author:

Jonathan Jetten

Category:

Children books

Number of pages:

42

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 23 x 16 cm

Release date:

11-10-2019

ISBN:

978-94-638-9649-8 / 9789463896498

Price:

€ 17,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)