Sixteen in the Sixties: een persoonlijk verhaal - De roerige jaren zestig in (hartje) Amersfoort

Peter Kerklingh

Category: (Local) History

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met gemengde gevoelens kijkt Peter Stiegh na vijftig jaar terug op zijn jeugd. Hij groeit op in een middenstandsgezin met een dominante vader en een volgzame moeder. Op de middelbare school krijgt hij te maken met een merkwaardige klasgenoot, Hans Vosseling, die ‘anders’ is. Hij helpt Peter met huiswerk. Peters ouders verbieden uiteindelijk de omgang, maar dat heeft verstrekkende gevolgen. In mei 2019 doet Stiegh aan zijn kleinzoon van zestien een opmerkelijke bekentenis!

Sixteen in the Sixties zet een nostalgisch tijdsbeeld neer van tieners uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. De waargebeurde geschiedenis speelt zich af in het historische centrum van Amersfoort, een stad die destijds slechts 60.000 inwoners telde.

From the book

Het is een prachtige nazomerdag. De laatste dag van de vakantie. De temperaturen lopen op tot vijfentwintig graden. De hele middag heeft de zon geschenen. Morgen begint Peter aan zijn eerste job. Joop en Jo vinden het zonde om al terug te keren naar de flat in Amersfoort. Ze pakken nog een laatste snipper warmte. Het gezin is nog in het vakantiehuisje in Nieuw-Loosdrecht en wacht tot de zon achter de rij met berken is verdwenen.

Na het eten gaat het gezin, met uitzondering van Marjon - want zij is bij Hilde - terug naar de Meridiaan. Hier aangekomen worden de spullen uitgepakt en gaat ieder weer zijn eigen weg.
Totdat Emmy een brief ziet liggen op de deurmat. Haar slaapkamer grenst aan de hal naar de voordeur. Ze raapt de envelop op en ziet dat er ‘Voor de heer Stiegh’ op staat. Joop gaat er even goed voor zitten als Emmy hem de envelop geeft, opent de brief, die met de hand is geschreven en een volledig A-viertje beslaat.

Nadat hij de inhoud tot zich heeft laten doordringen, vouwt hij de brief op en licht Jo en de kinderen in. Hij praat op een rustige manier. “Het is een brief van Hans Vosseling. Hij is vreselijk kwaad."

About the author

Peter Kerklingh (in 2019 is hij 69 jaar) woont zijn gehele leven in of nabij Amersfoort. Tijdens zijn werkzame leven is hij ‘Salesmanager Europe’ en freelance-journalist. Volleybal heeft een grote plaats in zijn leven ingenomen. Meer dan vijfentwintig jaar was hij jeugdtrainer en organisator van diverse volleybalevenementen in Amersfoort, Hoevelaken en Nijkerk. Peter is getrouwd en heeft twee dochters. Hij houdt momenteel van fietsen, muziek, wandelen, tennissen, tuinieren. lezen, puzzelen, reizen, zwemmen, sauna bezoeken, Frankrijk en Amersfoort, zijn stad. Sinds 2002 is hij in de ban geraakt van verhalen en columns schrijven. Gepensioneerd zijn is allesbehalve saai. Er zijn altijd wel een of meer kleinkinderen in de buurt, die hem jong houden. Zeven jongens en één meisje zeggen opa tegen hem. Sixteen in the Sixties is zijn vierde boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sixteen in the Sixties: een persoonlijk verhaal - De roerige jaren zestig in (hartje) Amersfoort

Author:

Peter Kerklingh

Category:

(Local) History

Number of pages:

148

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

30-08-2019

ISBN:

978-94-6389-550-7 / 9789463895507

Price:

€ 18,99

Language

Dutch