Dwarrel neemt een kijkje in de tomatenkas

Marleen Bommelijn

Category: Children books
  • (3)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dwarrel is een boomblaadje dat spannende avonturen beleeft. Woehoe de wind brengt hem naar de tomatenkas. Daar wordt hij vriendjes met Hommelie en probeer hij onzichtbaar te blijven voor Boy, die daar werkt. Gaat het Dwarrel lukken om onzichtbaar te blijven of ... Een spannend en interessant verhaal over het werken in de tomatenkas.

From the book

Boy is aan het werk in de rij waar Dwarrel zit. Hij moet de bladeren wegknippen, zodat de tomaten meer zonlicht krijgen. Zo worden ze mooi rood van kleur.
Dwarrel ziet Boy en verschuilt zich achter een blad. Wat Dwarrel niet weet, is dat dit blad er ook af moet. Boy komt dichterbij. Knip, knip. Heel stilletjes blijft Dwarrel zitten. Knip, knip. Voorzichtig kijkt Dwarrel vanachter het blad, hij ziet Boy steeds dichterbij komen. Voor de zekerheid zet hij zijn muts af, anders ziet Boy gelijk dat hij geen tomatenblad is en moet hij misschien wel weg. En dat wil hij niet, hij is hier nog maar net. Nog drie planten, knip, knip. Twee planten, knip, knip. Nu begint Dwarrel toch bang te worden: wat als er ook in hem geknipt wordt? Nog één plant, knip, knip. Tijd om te vluchten heeft hij niet meer. Hij ziet Boy voor de plant staan. Dwarrel doet zijn ogen dicht. Knip. Het blad naast Dwarrel knipt Boy eraf. Boy pakt Dwarrel beet en...

About the author

Marleen Bommelijn (1965) woont in Axel. Ze is creatief en houdt van de natuur, waar van alles te zien is. Zoals dwarrelende boomblaadjes. Na haar eerste boek “Dwarrels eerste avontuur” kreeg ze leuke reacties en de vraag naar een vervolg. Omdat ze nu zelf met veel plezier in de tomatenkas van het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor Glastuinbouw in Westdorpe werkt, gaf haar dat genoeg inspiratie om een tweede boek te schrijven. Het werk is zo leuk en interessant, dat ze dat wil meegeven aan kinderen. Kinderen vinden het vanzelfsprekend dat tomaten in de winkel liggen. Maar waar komen de tomaten echt vandaan?

Reviews

2019-10-26 20:31:08 | By: Boy | Rating:
Een heel leuk en vooral leerzaam vervolg op het eerste avontuur van Dwarrel. Op naar avontuur nr 3..!

2019-10-09 20:27:09 | By: Ricky | Rating:
Heel leuk en leerzaam verhaal. Dwarrels eerste avontuur nam me al helemaal mee in het verhaal, maar ook dit nieuwe deel is weer top! Zo komen de kinderen er toch op een leuke manier achter waar de tomaten vandaan komen! Een echte aanrader!

2019-10-03 22:03:08 | By: Anja Bommelijn | Rating:
...Ik heb hem maar in één keer uitgelezen , heel leuk en spannend ik leefde helemaal in het verhaal mee .... een heel tof en mooi boek met leuke tekeningen ...zeker een aanrader :-)Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dwarrel neemt een kijkje in de tomatenkas

Author:

Marleen Bommelijn

Category:

Children books

Number of pages:

42

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

20-09-2019

ISBN:

978-94-638-9608-5 / 9789463896085

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (3)