Cover voorkant
Gewoon gezond eten
Gewoon gezond eten

Gewoon gezond eten

Henk Helsper


€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Gezondheid wordt gemeten door de wetenschap en grotendeels bepaald door de commercie, maar wat zijn nu nog de echte bomen in het bos. Dit boek brengt je met logica, bewijzen uit de natuur en het verloop van de geschiedenis weer terug bij je eigen gezonde verstand en gevoel. Hierdoor kun je een permanent helder beeld houden bij het begrip gezonde voeding. Nieuwe hypes en bevindingen leveren geen vragen voor je op. Je kunt gewoon gezond blijven eten.


Dat wil je gewoon lezen. Wat zeg ik? Dat moet je wéten! Ik heb er in elk geval van genoten! Simone Thomasse – Hoofdredacteur BewustZijn Online

From the book

Dan komen we bij de vraag waarom je dit boek leest: wat is nu echt gezond? Je moet al medicus of biochemicus zijn om een voedingsetiket op zijn gezondheidswaarde te kunnen beoordelen. Daarbij spreken wetenschappelijke onderzoeken elkaar vaak tegen. Tenslotte wordt er van alles geroepen door populisten en degene die zich niet verdiept hebben in het echte onderzoek. Maar al te vaak begeleid met een waarschuwend vingertje. Helaas vallen binnen deze categorie ook medici, politici en andere professionals waarvan je denkt dat ze iets zouden moeten weten.

Waar moet je dan van uitgaan? Veel mensen geloven het wel en pakken voor de vuist weg wat er aangeprezen wordt en wat er in de schappen ligt. Het gaat hun pet te boven. Maar een onderscheid maken tussen gezond en ongezond eten is niet zo heel moeilijk. Je moet alleen vertrouwen hebben in jezelf en in de natuur.

In dit boek leg ik je uit hoe dat in z’n werk gaat. Het is echt heel simpel. Dit zou dan ook een heel dun boekje kunnen zijn. Ik schrijf de centrale boodschap echter in een veel grotere context. Ik doe dit om bepaalde zaken duidelijker te maken, maar ook om wat hardnekkige misvattingen te ontkrachten.

Ik ben zelf geschoold in de traditionele Chinese geneeswijze. Na een Westerse medische basis specialiseerde ik me in acupunctuur, kruidengeneeskunde, qi gong en voeding. Ik wil je niet overtuigen met weer nieuwe wetenswaardigheden. Ik breng je terug naar een kennis die je al hebt; een natuurlijke kennis die door de overrompelende informatie naar de achtergrond verdwenen is.

We gaan niet zozeer kijken naar de therapeutische waarde van verschillende voedingsmiddelen. Ik ga hier vooral uit van normale alledaagse voeding, ons normale eten. Wat is nu echt gezond en wat niet? Op zichzelf al therapeutisch genoeg. Eten is iets alledaags en zou dan ook simpel moeten zijn. Het kiezen en koken van je eten moet niet te omslachtig zijn. Het is mijn bedoeling dat je na het lezen van dit boek, voor eens en altijd weet wat een normale gezonde maaltijd is. Dat je je niet meer laat afleiden door allerlei onderzoeken, beweringen en veranderende opinies. Maar dat je dit alles weet te plaatsen in een heldere stevige context. Het is allemaal niet zo moeilijk. Je moet het alleen even weten.

About the author

Henk Helsper is een docent en specialist op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Via een westerse medische opleiding studeert hij af als yÄ« jiā (doctor TCM) met als eerste specialisatie acupunctuur. Hij specialiseert zich daarna verder in qi gong, kruidengeneeskunde, voeding en feng shui. Henk staat vooral bekend om zijn Yuan techniek waarbij hij maar één naald gebruikt in zijn behandeling. Henk Helsper woont en werkt in Indonesië, Thailand en Nederland.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gewoon gezond eten

Author:

Henk Helsper

Category:

Popular Science

Number of pages:

214

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-10-2019

ISBN:

978-94-638-9695-5 / 9789463896955

Price:

€ 21,99

Language

Dutch