Een lange reis op zoek naar geluk

Samro Yee

Category: Thrillers

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op 13 november 1939 is de zesjarige Shaun Lessinger in Suriname getuige van de moord op zijn moeder. Dat beeld achtervolgt hem jarenlang tot aan het einde van zijn tienertijd.

In Nederland komt hij door een samenloop van omstandigheden achter de identiteit van de moordenaar. Het vergt veel vernuft om de dader zover te krijgen dat hij schuld bekent.

Tijdens zijn studie vliegtuigbouwkunde loopt Shaun stage in Australië, zijn vaders geboorteland. Daar ontmoet hij Cassandra, een goede vriendin van zijn halfzus. Cassandra wordt de liefde van zijn leven. Het noodlot scheidt hen acht jaar lang van elkaar.

From the book

‘Nou, je kunt je misschien voorstellen wat voor muziek er hierna door het bos klonk,’ valt Ukume in. ‘Het was niet om aan te horen. Aanvankelijk waren vele ouders erg boos op hun kinderen en werden van sommigen de harmonica’s in het vuur gegooid. Vooral onze medicijnman was woedend en was er voorstander van om de vreemdelingen met geweld te verjagen en desnoods te doden. Hij herinnerde ons aan het feit dat vele van onze voorouders, door het griepvirus dat de blanken uit Europa hadden meegebracht, waren gestorven. Mijn stiefvader en nog een aantal mannelijke stamleden dachten er gelukkig voor ons anders over. Inohe en ik, en ook de kinderen van die vredelievend ingestelde dorpelingen, kregen toestemming om naar de vreemde mensen te blijven gaan luisteren. De andere groep moest met hun ouders mee naar een andere locatie, wat de stam in tweeën splitste. Eigenlijk hebben de kinderen van toen voor het definitief contact met de zendelingen gezorgd. We hebben veel van je ouders geleerd, nietwaar, Tom? Vooral het eten van betere groenten en voldoende fruit heeft onze kinderen gezonder gemaakt.’ ‘En door jullie kennen wij op onze beurt een heleboel bosmedicijnen die ook in onze zogenaamde beschaafde wereld bruikbaar zijn,’ antwoordt Tom. ‘Maar ik denk dat het nu tijd is voor Shaun om naar bed te gaan, morgen is weer een nieuwe dag.’
De vakanties zijn echt heerlijke tijden voor de kleine Shaun, maar hij gaat ook heel graag naar school. Al gauw breekt de dag aan dat hij naar de eerste klas van de lagere school moet. Van enig aanpassingsprobleem is geen sprake; er is namelijk een aparte school voor kinderen van het stafpersoneel. Zijn klasgenoten zijn dan ook allemaal speelkameraadjes uit het stafdorp. Shaun kan al vanaf zijn vijfde verjaardag goed fietsen en hij vindt het fijn om onder begeleiding van zijn moeder op zijn kleine tweewieler naar school te gaan. Nadat Wendy haar zoon heeft afgezet, fietst ze door naar het arbeidersdorp. Daar ontfermt ze zich over de kinderen voor wie ze als schooljuffrouw zoveel betekent. De lagere school in het stafdorp bevindt zich op een afstand van ongeveer 500 m van huize Lessinger. Op de dagen dat Shaun alleen naar school fietst, stopt hij na ongeveer elke 50 m om zich om te keren en naar zijn moeder te wuiven. Dit is grappig om te zien. Wendy blijft altijd nog enige tijd op de oprit van hun huis staan. Pas als ze, vanwege de bocht in de weg, uit zijn gezichtsveld verdwijnt, trapt hij stevig door. ‘Die jongen van jou is me er eentje, Wendy,’ is de grappige, goedbedoelde opmerking die vaak door de naaste buurvrouwen wordt gemaakt tijdens koffie-uurtjes.

About the author

Samro Yee werd geboren in 1947 in Suriname. In Nederland volgde hij met succes een studie vliegtuigbouwkunde aan de HTS Haarlem.

In Suriname werkte hij elf jaar bij een mijnbedrijf. In 1986 keerde hij terug naar Nederland. Daar verrichtte hij tot aan de ingangsdatum van zijn pensioen werk als technisch ontwerper/tekenaar.

Het schrijven van zelfbedachte verhalen is al vanaf de lagere school zijn hobby geweest. Dat leverde hem altijd goede cijfers op.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een lange reis op zoek naar geluk

Author:

Samro Yee

Category:

Thrillers

Number of pages:

328

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

31-07-2019

ISBN:

978-94-638-9423-4 / 9789463894234

Price:

€ 23,50

Language

Dutch