Een decembermaand om nooit te vergeten - Kan Sinterklaas zich aanpassen aan de moderne tijd?

Jeroen van den Bos

Category: Novels
  • (2)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een decembermaand om nooit te vergeten is een komisch-satirische kijk op de decembermaand feesten, in de vorm van een modern sprookje. Want wat gebeurt er als Den Haag beslist het Sinterklaasfeest en Kerstfeest samen te voegen onder het motto van “integratie?”. Waar is Thomas Valentino? Wie heeft het Grote Boek van Sinterklaas gestolen, en wat heeft de Grote Boze Wolf ermee te maken?

From the book

De Goedheiligman schuift een andere leren fauteuil bij, en gaat voorzichtig zitten. Dan spreekt hij met firme stem. “We moeten het Sinterklaasfeest een nieuwe adem inblazen.” Hij kijkt Zwarte Piet met doordringende ogen aan. “Van vele fronten wordt onze traditie bedreigd”, gaat hij verder. “In Lapland is de Kerstman hard aan het werk om het kerstfeest op de jaarkalender te zetten, en tegelijkertijd mijn verjaardag te ondermijnen. En dan is er nog de Ramadan, Chanouka en de Makrar Sankranti; je hebt verdorie drie Jip en Janneke verjaardagskalenders nodig om het allemaal bij te houden. En dan, wanneer je denkt dat je alles hebt gezien, draven er op de valreep nog Drie Koningen op, in Januari notabene”, raast de Sint door. “En nu willen de ministers in Den Haag ook nog eens mijn verjaardag tien dagen later vieren, vanwege de integratie. Als de Nederlandse kindertjes dat niet verwarrend vinden, weet ik het niet meer”, briest de Goedheiligman. “Integratie met het kerstfeest, over mijn dood lijk.”

About the author

Na zijn jeugd in Nederland te hebben doorbracht reisde Jeroen van den Bos voor zijn werk de laatste 28 jaar via België, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Brazilië, Saint Lucia en Argentinië terug naar Europa. Momenteel woont hij met zijn vrouw en zoon in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Momenteel, want elk jaar vraagt Jeroen zich weer af waar de Kerstboom komt te staan het jaar daarop, wat de basis is geworden van dit moderne sprookje.

Reviews

2019-12-14 10:53:20 | By: Marijke | Rating:
Wat een leuk verhaal waarin de Sint en de Kerstman moeilijke tijden doormaken! We hebben genoten van de manier waarop de schrijver de decembertradities en de politiek op milde wijze op de hak neemt. Voor volwassenen een geestig verhaal en voor kinderen een spannend sprookje. Kopen voor de Kerst!

2019-12-13 09:45:21 | By: Christa | Rating:
Wat een vermakelijk verhaal! Je zou het bijna een blik in de toekomst kunnen noemen... Leuke verwijzingen naar de Nederlandse politiek en het nieuws van 2019, en hoe we cultureel opschuiven / vernieuwen. De twee oude bazen hebben het er maar moeilijk mee. Heel erg leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Goed cadeau voor onder de kerstboom ;) !Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een decembermaand om nooit te vergeten - Kan Sinterklaas zich aanpassen aan de moderne tijd?

Author:

Jeroen van den Bos

Category:

Novels

Number of pages:

72

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-11-2019

ISBN:

978-94-6389-771-6 / 9789463897716

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)