Onweerspellend - Een avontuur vol spanning en vriendschap

Anke Remijnse

Category: Children books

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dan barst het onweer los. Tijdens het schuilen horen de vier vrienden een geluid. Eén van de jongens kan het niet uit zijn hoofd zetten. Wie was daar, nog meer, in die verlaten fabriekshal?

From the book

“Kijk jij straks naar de rechterstoep of je hem ziet? Dan houd ik de linkerstoep in de gaten,” zegt Roman, voordat hij plotseling tussen twee auto’s door de straat oversteekt. Beduusd volgt Tom hem blindelings. De achterste auto remt en toetert hard. Beiden zien de scooter die opeens naast de auto opduikt te laat aankomen. Nog net op tijd kan deze scooterrijder hen ontwijken door de stoep op te knallen. Hij kan maar net overeind blijven. Luid schreeuwend kijkt deze jongen hen na en houdt daarbij zijn middelvinger omhoog.
Potverdorie, dat liep maar net goed af. Ik lijk wel gek, zo gevaarlijk doe ik anders nooit, denkt Tom, terwijl hij de overkant bereikt en de tegelijkertijd de wandelaars op de rechterstoep in de gaten houdt.
Hij hoort dat iemand roept: “Stelletje tuig! Kunnen jullie niet uitkijken!”
Roman fietst voor hem en kan door zijn snelheid maar net een oudere vrouw ontwijken die een misstap doet en met een voet op het rijwielpad terechtkomt. Hij ziet dat Roman geschrokken naar een automobilist links van hem kijkt, die luid toetert. De chauffeur steekt zijn vuist uit het geopende raampje en roept iets wat op een vloek lijkt. Tom rijdt verder en houdt de wandelaars goed in de gaten, maar heeft de man met de pet nog niet gezien. Het is best lastig, tegelijkertijd opletten waar je fietst en de stoep in de gaten houden, denkt hij.
Roman kijkt even achterom of Tom hem volgt. Tijdens het fietsen heeft Roman geprobeerd de linkerkant van de straat in de gaten te houden. Dan, enkele meters verder, knalt hij plotseling de stoep op en stopt. Tom ziet dit gebeuren, maar kan niet direct stoppen omdat er te veel mensen fietsen en lopen; daarom stopt hij ietsje verder. Hij stapt de stoep op en kijkt achterom.
Roman komt hem snel tegemoet en zegt harder dan normaal: “Ik zag hem!”
“Waar, waar dan?” is het enige wat Tom verbaasd vraagt.

About the author

Anke Remijnse was als kind al een ondernemend type.
Graag buiten, lekker met vrienden op onderzoek uit. Omdat ze opgroeide op een boerderij was er iedere dag van alles te ontdekken. Hutten bouwen, verstoppen in de schuur, rijden op de tractor, in bomen klimmen en crossen op een brommer...Nu houdt Anke nog steeds van een spannende uitdaging. Schrijven is er een van. En dit avontuurlijke kinderboek is het resultaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Onweerspellend - Een avontuur vol spanning en vriendschap

Author:

Anke Remijnse

Category:

Children books

Number of pages:

180

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

20-09-2019

ISBN:

978-94-6389-590-3 / 9789463895903

Price:

€ 20,50

Language

Dutch