Phericana 2080 - Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis

Samro Yee

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Aan het eind van de eenentwintigste eeuw leidt de stijging van het zeeniveau tot overstromingen in vrijwel alle werelddelen. Mede daardoor vindt er een grote volksverhuizing plaats.

De bevolking in Europa bestaat nu voornamelijk uit nakomelingen van vluchtelingen uit andere werelddelen. Veel oorspronkelijke Europeanen zijn geëmigreerd naar onder andere Zuid-Amerika. De nieuwkomers hebben veel geld en kennis met zich meegebracht. Het lukt hun om van Colombia en Venezuela één machtige staat te maken.

Met harde hand houden de nieuwe machthebbers een soort kastenstelsel in stand. De oppositie lijkt kansloos, totdat een ontsnapte politieke gevangene en een hacker in actie komen.

From the book

Op een dag, terwijl wij een sloot aan het graven waren, vond er een raar natuurverschijnsel plaats. Tegen 13.00 uur begon de lucht te betrekken, wat voor een beetje afkoeling zorgde. Het was elke dag bloedheet als de zon scheen. Plotseling verscheen er vanuit het bos dat zich op de achtergrond bevond, een kleine zwarte wolk. Die kwam laag over de grond aanvliegen. Het fenomeen naderde heel snel en voordat wij het wisten, werden we aangevallen door een enorme zwerm muggen. Terwijl wij, inclusief de bewakers, onszelf probeerden te beschermen, werd de lucht ineens pikdonker en de regen stortte neer. Instinctief liet ik mij in de sloot vallen en rolde mijzelf in het al uitgegraven deel, dat zeker anderhalve meter diep was. Ik stond die dag als laatste in de rij te graven, dus kwam ik tegen niemand aan. In een mum van tijd stroomde de al gedeeltelijk gevulde sloot vol met water. Mijn armen waren vrij, alleen mijn enkels waren geboeid. Door met mijn voeten op de bodem af te duwen en mezelf met mijn armen vooruit te trekken, ging ik ervandoor. Iedereen was zo druk bezig met die muggen en daarna met het onweer, dat ze niets opmerkten. De afstand naar de boerderijgebouwen bedroeg zeker 500 m. Ik hoopte dat het lang genoeg zo hard zou blijven regenen, dus zette ik door. Met een beetje geluk kon ik het begin van de sloot binnen twintig minuten bereiken. Het regende nog steeds pijpenstelen toen ik mij uit het water hees. Niets wees erop dat ik achtervolgd werd. De lichten in de boerenwoning gaven mij een richtpunt naar de schuur waar ik vermoedde dat er allerlei gereedschap lag. De deur was gelukkig niet op slot, dus kon ik gemakkelijk naar binnen. Ik nam het risico om het licht aan te maken en ging direct op zoek naar een snijbranderset. In de ochtend had ik een boerenknecht eentje naar binnen zien brengen. De schoppen die wij gebruikten, waren ook uit die schuur afkomstig. Ik vond de bewuste brander. Alles was al aangesloten, dus hoefde ik het apparaat alleen maar aan te steken. Eerst stak ik beschermend materiaal tussen mijn enkels en de boei, voordat ik de metalen ringen los brandde.

About the author

Samro Yee is geboren in 1947 in Suriname. In Nederland volgde hij met succes een studie vliegtuigbouwkunde aan de HTS Haarlem.

In Suriname werkte hij elf jaar bij een mijn bedrijf. In 1986 keerde hij terug naar Nederland. Daar verrichtte hij tot aan de ingangsdatum van zijn pensioen werk als technisch ontwerper/tekenaar.

Het schrijven van zelfbedachte verhalen is al vanaf de lagere school zijn hobby geweest. Dat leverde hem altijd goede cijfers op.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Phericana 2080 - Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis

Author:

Samro Yee

Category:

Novels

Number of pages:

216

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 14,5 x 20,5 cm

Release date:

31-07-2019

ISBN:

978-94-6389-436-4 / 9789463894364

Price:

€ 20,99

Language

Dutch