De Ontwaking

Reginald Zaandam

Category: Novels

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Ontwaking speelt zich af op St. Michael, een fictief eiland in het Caribisch gebied. Een jonge vrouw trouwt met haar eerste liefde en is bereid alles van haar man te accepteren. Na verloop van tijd vraagt haar ego om inspraak en gelijkheid. De strijd om erkenning als persoon en als vrouw beheerst haar, wat een doorn in het oog van haar echtgenoot is. Haar leven wordt nog complexer wanneer ze geconfronteerd wordt met haar ware seksualiteit. Hiermee begint een zoektocht naar bevrijding, die alleen zij kan bewerkstelligen.

From the book

Hij bleef in mijn richting kijken en ik kreeg het gevoel dat hij wilde weten wie ik was. Het kon zijn dat hij ook genoeg had van al die uitsloverij en net als ik behoefte had aan een hapje frisse lucht. Toen ik over de drempel stapte en op het balkon kwam, genoot ik van de koele bries. Ik voelde hoe deze mijn lichaamscontouren extra benadrukte onder mijn galajurk. Ik was me er natuurlijk van bewust dat ik een welgevormde negerin was, met alles in de juiste proporties. Hoewel het niet helemaal zeker was dat hij belangstelling voor me koesterde, liep ik opzettelijk langzaam, heupwiegend en vastberaden naar de balustrade. Toen ik die met beide handen vastpakte, kreeg hij een goed beeld van mijn lichaam. Dat beeld was symmetrisch en niets hoefde aan de verbeelding overgelaten te worden. Het was mijn lichaam en ik wist wat hij te zien kreeg. Geen eigen lof, maar ik wist gewoon dat mijn verschijning hem intrigeerde.
Dat hij geïnteresseerd was in me, was gezien zijn houding nu duidelijk. Hij liep ook naar de balustrade en ging op acceptabele afstand staan. Ik keerde me om en keek hem recht in de ogen aan. Het was me niet meteen duidelijk of ik wel voldeed aan zijn verwachtingen. Wat hij zag was een mooi gevormd gezicht met volle wangen en sensuele lippen. Het haar hoog opgestoken met twee simpele pijpenkrullen langs het gezicht, die me meer lichaamslengte gaven en daarnaast het beeld van mijn gezicht vervolmaakten. Ik was geen Madonna, maar wel fotogeniek. Nogal nonchalant knikte hij in mijn richting en hij wendde het hoofd af. Natuurlijk hoopte ik dat hij iets zou zeggen, misschien een uiting van zijn ongemak daarbinnen om me duidelijk te maken waarom hij kort na mij op het balkon was verschenen. Niets daarvan, dus zou het initiatief van mij moeten komen, wilde ik het sturen op een gesprek. Wat onwennig, zonder in zijn richting te kijken zei ik: “U had zeker ook behoefte aan een frisse neus?” De stilte die volgde, was ondraaglijk en ik begon me toch wat ongemakkelijk te voelen.

About the author

Reginald Zaandam is geboren in 1948, in de Republiek Suriname. In 1979 verliet hij, nadat hij zijn hoofdonderwijzersakte en een bevoegdheid in wis- en natuurkunde behaald had, zijn geboorteland om zich op de Nederlandse Antillen te vestigen. Als docent wis- en natuurkunde heeft hij met natuurlijk overwicht in het voortgezet onderwijs lesgegeven en is daarnaast actief geweest in de politiek. Reginald is gepensioneerd, woont in Caribisch Nederland en is nog altijd een verwoede lezer. De openheid waarmee hij inhoud geeft aan de personages in zijn boeken is een aanwijzing van hoe hij zelf in het leven staat. Verder geeft hij de lezer een frisse kijk op de cultuurverschillen met Europa en maakt de lezer ook kennis met wat het Caribisch gebied zo bijzonder maakt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Ontwaking

Author:

Reginald Zaandam

Category:

Novels

Number of pages:

266

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-10-2019

ISBN:

978-94-638-9580-4 / 9789463895804

Price:

€ 21,99

Language

Dutch