Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Los-vast

Auteur

Wiggele Oosterhoff

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

"Een oefening in het gebruiken van je ogen, zo wil ik dit boek typeren. Ik heb Wiggele Oosterhoff leren kennen als iemand met goede ogen. Vol verwondering kijkt hij om zich heen in Gods wereld. Vol verwachting leest hij in Gods boek. En overal ontdekt hij de naam van God, gespeld en uitgeschreven op duizend manieren. Dat is een gave die aanstekelijk werkt, als je tenminste mee wilt kijken en lezen. Ik hoop dat dit boek zo mag werken voor ieder die het in handen krijgt. Lees het en "leen" zo Wiggele’s ogen, zodat je eigen ogen ook steeds meer opengaan voor de naam en de eer van God." Kees de Ruijter, hoogleraar praktische theologie van de Theologische Universiteit in Kampen

Over de auteur

"Ik ben in 1967 in de Noordoostpolder geboren. Op de middelbare school wilde ik eerst dominee worden, maar door vakantiewerk bij een fruitteler kreeg ik interesse in plantengroei en plantenziekten, daarom ben ik Plantenziektekunde in Wageningen gaan studeren. Na mijn studie ben ik docent geworden aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten. Het mooiste aan deze baan vind ik het coachen van ouderejaars studenten bij het maken van belangrijke keuzes tijdens hun opleiding, ik geniet van hun ontwikkeling."

Productinformatie

ISBN
9789088341564 / 978-90-883-4156-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-09-2007
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Bij het tuinspitten kom je regenwormen tegen. Samen met één van mijn zoontjes heb ik die schepseltjes eens goed bekeken. Toch knap hoe zo’n beestje zich voortbeweegt. Vroeger heb ik geleerd hoe regenwormen zich voortplanten. Regenwormen zijn zowel mannelijk als vrouwelijk. Tijdens het paren gaan ze met hun zadels (die lichte ringen) tegen elkaar aanliggen en wordt het zaad uitgewisseld. Heel wonderlijk gemaakt! God sprak en het was er..., en God zag dat het goed was! Nu ik dit zo opschrijf, zit ik me af te vragen hoe regenwormen de zondvloed hebben overleefd. Regenwormen hebben zuurstof nodig, dus overleven in de zeebodem lijkt niet waarschijnlijk. Zou Noach twee regenwormen in de ark hebben gehad, een mannetje en een vrouwtje? Ze zullen wel on-rein zijn geweest. Maar regenwormen zijn zowel mannelijk als vrouwelijk. Oké, van regenwormen kan ik het me dan nog voorstellen, maar van al die andere bodemorganismen, bacteriën, schimmels, ééncelligen, de meeste kun je met het blote oog niet of nauwelijks zien. Zouden die ook in de ark hebben gezeten? Ik weet het niet. De makkelijkste oplossing lijkt mij om gewoon een paar emmers met grond in de ark mee te nemen. Maar God ­ de Almachtige zal wel zijn eigen ingenieuze oplossing hebben gehad!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek