Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik kan het niet! Over faalangst

Auteur

Carolijn de Beij

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel kinderen kampen met faalangst. Ze zijn bang om fouten te maken en gaan daarom steeds meer situaties vermijden. Daardoor krijgen ze niet de gelegenheid om te ervaren dat hun angst meestal onterecht is. En zo krijgen ze niet de kans een gezond zelfbeeld op te bouwen. Dit boek gaat over Falerie, die van een ‘spiegoloog’ leert hoe zij kan omgaan met haar faalangst. Ze leert hoe ze haar paniekgedachten kan omzetten in helpende gedachten, waardoor ze spannende situaties met meer zelfvertrouwen tegemoet gaat. Dan ziet ze dat ze veel dingen best goed kan, en dat fouten niet rampzalig zijn.

Over de auteur

"Ik ben psycholoog/gedragstherapeut en moeder van vier (faalangstige) kinderen. Mijn kinderen hebben hun angst om fouten te maken niet van een vreemde; ik ben ervaringsdeskundige op dat gebied. Gelukkig heb ik geleerd ermee om te gaan, mede dankzij de cognitieve gedragstherapie, de meest toegepaste én meest effectieve therapievorm van dit moment. Ik wil mijn ervaring en kennis inzetten om kinderen van hun faalangst af te helpen, zodat ze een gezonde dosis zelfvertrouwen kunnen opbouwen."

Productinformatie

ISBN
9789088344374 / 978-90-883-4437-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-08-2008
Taal
Nederlands

Kwalificaties
Leeftijdscategorie: vanaf ca. 11 jaar

Uitvoering
Paperback
Pagina's
32
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Lief Dagboek Weet je wat ik vet eng vind? Als juf mij iets vraagt in de klas! Vooral als het een som is. Dan denk ik: "ik weet het niet". En dan krijg ik het heel warm. Mijn hoofd wordt vuurrood. Ik denk dat iedereen dan naar me kijkt. Dan ga ik het antwoord raden. Ik ben bang dat juf dan boos wordt. En dat de kinderen me gaan uitlachen. Juf: Falerie is niet dom. En ze kan best goed rekenen. Maar ze denkt dat ze het niet kan. En ze denkt dat ze geen fouten mag maken. Ze denkt dat anderen haar uitlachen. En ze denkt dat ik boos word als ze iets verkeerd doet. Ze heeft dus een heleboel gedachten die niet kloppen. Die gedachten zijn het probleem.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door l.h op 25-09-2015
Dun, duidelijk, WERKT! Echt een aanrader!