Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Krompoot'n Annechien

Auteur

Roelof Loos

Uitvoering
Paperback
Prijs
15 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Krompoot’n Annechien, een oud verhaal vol wijsheid, ooit door mijn oma aan mij verteld toen ik nog een peuter was. Dit verhaal, waarvan ik pas veel later in mijn leven de betekenis kon zien, leidde mij naar een aantal bijzondere ontmoetingen en gesprekken in een afgelegen bos. Met name mijn ontmoeting met een geheimzinnige onbekende vrouw, gekoppeld aan steeds weer onverwacht opkomende ‘verloren’ herinneringen, leert mij een aantal belangrijke levenslessen. De ontmoeting met deze vrouw betekent uiteindelijk een verbijsterende ontdekking.

Over de auteur

"Ik leefde mijn jeugd in Assen, waar ook mijn oma woonde. Zij vertelde mij vaak het magische verhaal van Krompoot’n Annechien. Een oud verhaal vol wijsheid, een verhaal dat pas veel later in mijn leven voor mij werkelijk betekenis kreeg en voor mij nog steeds uiterst waardevol is. Een verhaal waarvan ik zeg dat ‘het altijd bij me is’. Rond dit oude verhaal is mijn boek ontstaan."

Productinformatie

ISBN
9789088345081 / 978-90-883-4508-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-08-2008
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ademloos luister ik. Gefascineerd door de magie in het verhaal, een heks, een toverbos. Ik ben vijf jaar oud en mijn oma vertelt het verhaal van de besluiteloze boerendochter en de oude zonderlinge vrouw, de heks. Het is al lang geleden, de wereld is nog groot en stil in Drenthe. Uitgestrekte heidevelden, afgewisseld met bossen, hier en daar kleine dorpen en afgelegen boerderijen. Een wereld van de natuur, waar het leven van de mensen in kleine kringen verloopt. Een wereld waar nog ruimte is voor ongewone dingen. Alleen en ver van de bewoonde wereld woont in een plaggenhut op de uitgestrekte Drentse hei Krompoot’n Annechien, zo genoemd omdat ze als klein meisje al kromme benen had. Nu een oude vrouw, soms voorzichtig fluisterend heks genoemd en daarom bij voorkeur gemeden. Maar in geval van nood het laatste redmiddel voor de bewoners van de dorpen en de boerderijen. Bij ziektes heeft zij de medicijnen, in geval van ernstige crisis de juiste raad. Hilde, een trotse en eigenzinnige boerendochter wordt ouder, zonder dat zij een vaste vrijer heeft. Vrijers, veel heeft ze er al gehad, maar de ene is niet lief genoeg, de ander te lelijk, de volgende te oud, te arm, te dik. In haar angst een oude vrijster te worden raakt ze depressief en haar ouders, ten einde raad, besluiten haar naar Annechien te sturen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek