Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lijnen is stom!

Auteur

Carolijn de Beij

Uitvoering
Paperback
Prijs
14 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dertig procent van de meisjes tussen de 7 en 10 jaar met een normaal gewicht wil dunner zijn. Slechts acht procent van deze kinderen zegt nooit te lijnen. Dat is een gevaarlijke ontwikkeling, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lijngedrag op jonge leeftijd kan leiden tot eetstoornissen. Lijnen is stom! gaat over Karlijn die van zichzelf vindt dat ze te dik is. Dit kinderboek is bedoeld voor alle basisschoolkinderen die ten onrechte denken dat ze moeten afvallen. In het laatste hoofdstuk voor ouders worden de signalen die je van je kind met een beginnende eetstoornis kunt opvangen, beschreven. Ook worden er opvoedtips met betrekking tot gezond leven, gegeven. Kortom, een onmisbaar boek voor opgroeiende kinderen en hun ouders/opvoeders.

Over de auteur

"Ik ben psycholoog en gedragstherapeut en moeder van vier kinderen. In mijn praktijk behandel ik voornamelijk mensen met eetstoornissen en gewichtsproblemen. Daarbij maak ik gebruik van de cognitieve gedragstherapie, de meest toegepaste én meest effectieve therapievorm van dit moment. Ik wil mijn ervaring en kennis inzetten om kinderen van hun onzekerheid over hun uiterlijk en gewicht af te helpen, zodat ze een gezonde dosis zelfvertrouwen kunnen opbouwen. Na Ik kan het niet! Over faalangst is dit mijn tweede therapeutische kinderboek."

Productinformatie

ISBN
9789088346040 / 978-90-883-4604-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-02-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
52
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Hoi, ik ben Karlijn. Ik ben 10 jaar en ik zit in groep 6. Mijn vriendin heet Dunya en is lang en dun. Ik niet. Ik ben kort en breed. Dat klinkt als een film van de Dikke en de Dunne of van Peppi en Kokki, maar het is helemaal niet leuk. Mijn grootste wens is om ook lang en dun te zijn. Of nee, nóg liever zou ik willen dat Lars ook op mij was. Lars zit in groep 7 en ik vind hem al heel lang heel leuk. De leukste jongen van de hele school... nee, van de wereld... van het heelal! Mijn lievelingsvakken zijn drama en crea. Thuis zit ik ook bijna altijd te knutselen. Als ik ten minste geen klusjes hoef te doen voor mama. Mijn bed opmaken bijvoorbeeld. Waarom moet dat eigenlijk? Als je er ’s avonds weer in gaat liggen, wordt het meteen weer een puinhoop. Later wil ik naar de toneelschool. Het liefst zou ik in musicals meespelen, maar dan moet ik eerst nog op zangles. Ik zing namelijk nogal vals. Ten minste, dat zegt mijn broertje Jort, maar die zegt altijd van die stomme dingen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek