Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het dorp van mijn grootvader

Auteur

Ton Oosterhuis

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Broek in Waterland kende rond 1900 drie notabelen: de hoofdonderwijzer, de dorpsdokter en de gemeentesecretaris. Hun invloed was groter dan die van de burgemeester en de dominee. Zij waakten vele tientallen jaren over het wel en wee van de dorpsbewoners. Het hoogtepunt was hun rol tijdens de grote watersnood van 1916, waarvoor zij door onze vorstin met zilveren erepenningen werden beloond. Over hen en over de vele tientallen dorpsbewoners die met naam en toenaam worden genoemd, gaat dit boek. Een register met 120 familienamen is toegevoegd. Een unieke dorpsgeschiedenis die de schrijver als historicus en socioloog, maar bovenal als de kleinzoon van de hoofdpersoon voor het nageslacht heeft vastgelegd.

Over de auteur

"Ik liep al jaren rond met het idee de aantekeningen van mijn moeder, mijn tante en hun vriendin te bewerken tot een boek over de geschiedenis van hun geboortedorp Broek in Waterland. Nu is het eindelijk beschikbaar voor wie belangstelt in het dorpsleven in dat merkwaardige dorp ten Noorden van Amsterdam. Mijn opleidingen als historicus en als socioloog kwamen mij goed van pas. Maar de eigenlijke bron schuilt in de de familieverhalen die mij als kind al zo hadden geboeid."

Productinformatie

ISBN
9789088347733 / 978-90-883-4773-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-05-2009
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De roofmoord op Roscius

Ton Oosterhuis

De roofmoord op Roscius speelt zich af in Rome, toen de wrede dictator Sylla heerste. De jonge advocaat Marcus Tullius Cicero treedt voor de eerste keer als advocaat op in een moordzaak. De verdachte is Sextus Roscius van Ameria. De aanklagers genieten de machtige bescherming van de dictator. Met veel speurwerk slaagt Cicero erin de samenzwering tegen zijn cliënt te ontrafelen en in een magistraal pleidooi de rechters van diens onschuld te overtuigen. Maar daarvoor moet hij eerst veel speurwerk verrichten. Het spoor leidt naar een van Sylla’s gunstelingen en die laat het er niet bij zitten. De roofmoord op Roscius is een historische detective, die een getrouw beeld geeft van de rechtspraktijk in het oude Rome.
19,99
Voorkant cover

De verdwijning van Fitz Fingers

Ton Oosterhuis

Frits van Reede was een nerveuze jongen, leerling in de hoogste klas van het gymnasium en door zijn meedogenloze vader klaargestoomd voor een carrière als concertpianist. Maar door een samenloop van omstandigheden (psychische spanningen en een ernstige hoofdwond) verloor hij zijn geheugen. Uiteindelijk werd hij in Parijs gevonden. Daar leidde zijn talent als pianist tot een stormachtige carrière als popartiest onder de naam Fitz Fingers. Maar toen zijn geheugen was teruggekeerd verdween de beroemde ster van de ene op de andere dag spoorloos. Een spannende speurtocht volgde, waarin een bekwame journalist en een even bekwame privé-detective elkaar bestreden in hun zoektocht naar de verdwenen beroemdheid. Intussen werd ijverig meegezocht door medeleerlinge Iris van Eerland, die haar eigen redenen voor die speurtocht had.
20,50
Voorkant cover

Twee dorpen en twaalf polders

Ton Oosterhuis

Historicus Ton Oosterhuis heeft zich jarenlang verdiept in het verleden van de dorpen Poortugaal en Rhoon en de polders daaromheen. Het resultaat heeft hij nu samengevat in een serie schetsen over deze geschiedenis, met soms verrassende resultaten. Twintig eeuwen passeren de revue en vele dorpsgenoten kunnen hun verre voorvaderen in deze verhalen tegenkomen. Een belangrijk boek met nieuwe inzichten over de geschiedenis van de twee dorpen. Het is bijzonder dat Rhoon en Poortugaal, maar nu ook Portland in een gezamenlijk historisch kader zijn geplaatst. De publicatie van dit boek is het toefje slagroom op de feesttaart van 25 jaar gemeente Albrandswaard.
20,50