Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een stap voorwaarts, twee opzij

Auteur

Johan Schaafsma

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Een stap voorwaarts twee opzij beschrijft de poging om Wim Beukema te verleiden nog één keer stukken van Mozart en Chopin te spelen. Die poging wordt echter doorkruist door Marcus, een oude makker van Wim. Deze beide heren voeren eerst een aantal komische acts op, maar dan slaat de stemming om en wordt er een tragedie zichtbaar. Is er nog kans op een positieve wending?

Over de auteur

"Ik ben geboren in Leeuwarden in 1944. Ik was werkzaam als chemisch analist en later als wiskundeleraar. Hoewel ik een harde bèta ben, is mijn passie voor literatuur groot. Van mijn hand verschenen eerder een novelle, een kort verhaal en vier romans. Ook publiceerde ik in diverse bladen."

Productinformatie

ISBN
9789088349515 / 978-90-883-4951-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-06-2009
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
120
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Je frunnikt wat aan het voetje van het kelkje en ontdekt dat jenever een beweeglijker vloeistof is dan water. Zij kan niet tegen kietelen. Bij de geringste aanraking begint zij te giechelen. Dat zeg je dan ook zo voor je uit. "Kijk, ze giechelt," terwijl je een beetje aan het voetje draait. En dan zegt iemand in je buurt dat jenever mannelijk is en dat het dus zou moeten zijn: "Kijk, hij giechelt." Je kijkt niet op om erachter te komen wie het gezegd heeft. Je denkt alleen: "Godallemachtig, op dit uur van de avond zit iemand te zeiken over het mannelijk of vrouwelijk zijn van jenever, terwijl zij zich zo door en door vrouwelijk toont." Je gaat er dan ook niet verder op in en blijft gewoon in je laatste glaasje staren. Ervan drinken doe je niet. Het glaasje staat namelijk symbool voor de tijd die je nog rest. Daar moet je heel zorgvuldig mee omgaan. Dit glaasje kan niet gedachteloos worden toegevoegd aan de reeks die je al achterover geslagen hebt. Niet voor niets knijp je in het ranke pootje. Je staat oog in oog met de achterkant van de avond, met de achterkant van de moppen en de sterke verhalen, met de achterkant van je leven. Eén glaasje levert dat op, één glaasje zeer geconcentreerd verdriet, waar eigenlijk geen tijd voor is.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek