Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gemeenten in Noord-Holland

Auteur

Harm van der Pol

Uitvoering
Paperback
Prijs
30 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Noord-Holland is een mooie provincie met steden, dorpen en buurtschappen die elk hun eigen bezienswaardigheden hebben. Gemeenten in Noord-Holland geeft per stad, dorp en buurtschap aan wat de oorsprong ervan is, waar het ligt en wat er te doen en te zien is. De bijgevoegde kaarten en afbeeldingen maken het tot een aangenaam leesbaar en te raadplegen boek. Mensen die graag uitstapjes maken, kunnen ermee door Noord-Holland trekken en zullen geen bezienswaardigheid hoeven missen. Voor wie Noord-Holland kent, een leuk boek met veel herkenningspunten. En voor wie van wetenswaardigheden houdt, die komt met dit boek helemaal aan zijn trekken!

Over de auteur

"Ik ben geboren op 14 augustus 1981 in Leerdam en voltooide in 2010 de studie Small Business & Retail Management. Van kinds af aan vond ik het leuk me creatief te uiten. Eerst door het maken van tekeningen, later door gedichten en songteksten te schrijven. Nu heb ik mijn eerste boek geschreven. Hierin komt mijn interesse voor literatuur (lezen en schrijven), taal, cultuur (muziek, kunst), geschiedenis, geografie, reizen, toerisme, recreatie, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden terug."

Productinformatie

ISBN
9789402200447 / 978-94-022-0044-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-08-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
404
Formaat
A4
Illustraties
Ja

Inkijk

De geschiedenis
Alsmeer wordt voor het eerst genoemd in 1133 als Alsmar, in een oorkonde waarbij men land schenkt aan de abdij van Rijnsburg (een adellijk nonnenklooster). Een akte van Diederik VII van Kleef in 1199 dit. De naam is waarschijnlijk afgeleid van Alsmar (palingmeer), of Aelsmer, allesmeer en els-er (drassig land met elzen). Men vist nog in Aalsmeer in de Westeinderplassen op paling. In 1816 stelde men het wapen van Aalsmeer vast, een afbeelding van een (Hollandse) leeuw met een paling in zijn voorpoten. Soms wordt bij het wapen de spreuk ‘Retine quod habes’ (behoudt wat u heeft) gevoerd.

De geografie

Aalsmeer is nu een gemeente met ± 30.000 inwoners met een oppervlakte van 34,40km2, waarvan 11,71km2 uit water bestaat en ligt aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het grenst aan de Westeinder Plassen, waar watersport plaatsvindt en waar vele jachthavens liggen. De plassen vormen een waardevol natuurgebied met rietzudden en moerasbomen. In de Westeinderplassen liggen (privé)eilanden met recreatie en tuinbouw (planten/bloemen/vruchten).

Bezienswaardigheden en evenementen

Op het plein voor het gemeentehuis staat het standbeeld van Flora, godin van de lente en de bloemen, uit 1962. De watertoren van Aalsmeer staat aan de rand van de Westeinderplassen. ‘s Zomers kan men de Historische Tuin Aalsmeer bezoeken, met tuinbouw vanaf de 17e eeuw. De Westeinderplassen zijn met een rondvaart vanaf het Praamplein in het centrum te bezoeken. Hier telen kwekers op de bovenlanden van Aalsmeer (eilanden in de Westeinder) seringen en snijbloemen...

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek