Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Rick de Reiziger

Auteur

Yvette Kars

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
17 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Verhuizen naar een onbekend land, waar je niemand kent én waarvan je de taal niet spreekt. Het zal je maar gebeuren. Rick is dan ook ontroostbaar als hij de dag na zijn verjaardag te horen krijgt dat hij gaat verhuizen. Huilend vlucht hij naar zijn kamer. Boos schopt hij tegen zijn verjaardagscadeaus en dan blijkt opeens dat de wereldbol, die hij van zijn tante heeft gekregen, meer is dan zomaar een wereldbol. Zijn naam is Aart en hij bezit magische krachten. Hij neemt Rick mee op reis en laat hem zien dat niet alles altijd is wat het lijkt...

Over de auteur

"Op 1 januari 2011 besloot ik om naast mijn baan als communicatiemedewerkster alleen nog maar leuke dingen te ondernemen. Zoals bloggen voor Viva.nl en op mijn eigen site feetjeblogt.wordpress.com. Met als grote droom een eigen kinderboek. Op een avond werd ‘Rick’ geboren in mijn hoofd, de jongen die letterlijk geen grenzen kent, zoals de fantasie van de meeste kinderen. En toen had ik er, naast mijn drie dochters, plotseling een dierbare zoon bij gekregen."

Productinformatie

ISBN
9789402201505 / 978-94-022-0150-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-09-2013
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
104
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Zwijgend zitten ze aan tafel. Rick wil niet over de verhuizing praten, ook al probeert zijn vader het onderwerp nog wel ter sprake te brengen. Maar als hij het gezicht van zijn zoon ziet, houdt hij snel zijn mond weer. Rick laat de spaghettislierten over zijn vork heen glijden. Het liefst zou hij zijn ouders willen vertellen over wat er net gebeurd is op zijn kamer. Maar ze zouden hem toch niet geloven. Tss, hij gelooft het zelf nog niet eens. Wie heeft er nou ooit van een magische wereldbol gehoord?
Hij denkt terug aan zijn verjaardag. Hoe tante Carolien hem veelbetekenend aankeek toen ze hem zijn cadeautje gaf. "Hier, speciaal voor jou" had ze gezegd. "Omdat je nu wel de leeftijd hebt waarop je de hele wereld aan kan." Ze had hem zelfs nog een knipoog gegeven. Zou ze hebben geweten dat…? Nee, onmogelijk. Het is ook niet waar. Hij wordt gewoon gek, dat is de enige verklaring.
"Lieverd?" Zijn vader verbreekt het stilzwijgen aan tafel. "Ik weet dat je er niet over wilt praten en ik snap ook dat we je er nogal mee overvallen, maar wil je in ieder geval even hiernaar kijken?" Hij schuift een enveloppe over tafel.
"Hierin zitten foto’s van het nieuwe huis" gaat zijn vader verder. "En van de tuin en van je nieuwe kamer. Misschien dat je stiekem toch wel ietsepietsje nieuwsgierig bent naar je nieuwe omgeving? Kun je hier alvast een beetje gluren."

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Carolien op 06-01-2014
Rick de Reiziger is een ontzettend leuk boek voor kinderen. Rick krijgt voor zijn verjaardag een magische wereldbol, waarmee hij over de hele wereld kan reizen. Als hij hoort dat zijn ouders naar Gelderland willen verhuizen, is hij ontroostbaar. Maar met behulp van Aart gaat hij daar een kijkje nemen en het blijkt er heel leuk te zijn. Hij krijgt er een vriend en vindt het dan helemaal niet erg meer om te gaan verhuizen. Een boek dat de fantasie van kinderen prikkelt.
door Anja op 09-01-2014
Het is een heel leuk geschreven boek. Het leest ook heel fijn voor. Ik vond het zelf ook leuk om te lezen. Ben nu al benieuwd naar het volgende avontuur van Rick.
door Wijnand op 20-05-2014
Leuk boek! De hoofdstukken zijn precies van juiste lengte om 's avonds voor te lezen. De kinderen waren er gek op!