Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bekrast

Auteur

Marieke Lips

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,7 / 5 (14 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Het verleden accepteren voor een onbezorgde toekomst


Niets kan voor altijd begraven worden, hoe graag men dat soms ook zou willen. Uiteindelijk komt het verleden altijd een keer om de hoek kijken. Lisanne is één en al wrok en woede dat ze toch terug moet naar haar jeugd en de (vecht)scheiding van haar ouders. Omwille van haar relatie trotseert Lisanne de storm. Tegen haar zin in gaat ze een gesprek aan met een psycholoog waarna ze haar onzichtbare doosje van verdriet opent. Hierna volgt de zoektocht van Lisanne naar zichzelf als volwassen vrouw zonder de ballast van haar jeugd op haar schouders.

Over de auteur

"Door de scheiding van mijn ouders heb ik veel ervaring met een gebroken gezin. Dankzij mijn studie Nederlands Privaatrecht en een minor jeugdrecht heb ik een enorme passie ontwikkeld voor kinderrechten. Als jurist ben ik betrokken geweest bij projecten rondom het jeugdrecht en schrijf ik columns op het gebied van het jeugdrecht. Met het boek Bekrast wil ik een boodschap meegeven aan de lezer; 'ieder kind verdient het om zo lang mogelijk kind te zijn’."

Productinformatie

ISBN
9789402208856 / 978-94-022-0885-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-06-2014
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
118
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Lisanne reikt haar handen in de lucht. Een gelukzalig en euforisch gevoel valt als een warme deken over haar heen. Ze kijkt rond en ziet haar vrienden lachen, praten, dansen. De zon schijnt en de wolken schuiven langzaam over haar hoofd voorbij. Wat is het leven prachtig zo, hoort ze zichzelf denken. Even doet ze haar ogen dicht. In een flits van een seconde dwaalt ze af. Een prachtige fantasie gaat door haar hoofd.
 
Uit het niets popt een andere gedachte op. Vreemd eigenlijk. Terwijl ze net afdwaalde naar een onbewoond tropisch eiland, komt er nu een zware gedachte op in haar hoofd. Waarom ineens deze gedachte, denkt Lisanne.
Plotseling, uit het niets is daar een stekende ondraaglijke pijn...
Lisanne haar gedachten flitsen van rechts naar links. Ze voelt een klots bier over haar schouder stromen. Ze is misselijk. Gigantisch misselijk. Alles begint te draaien, de wereld spint om haar heen. Haar ogen beginnen wazig te worden. De muziek galmt in haar hoofd. Een paniekerig gevoel overvalt haar.

Deze onverwachte gebeurtenis doet alles in Lisanne wankelen. Uit het niets wordt Lisanne geconfronteerd met iets dat ze al jaren diep heeft weggestopt, namelijk haar jeugd.

Het gevoel  bekruipt Lisanne dat er een storm op komst is waar haar stevig gebouwde huis niet tegen bestand is.

Reviews (14)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Sabella Delgado op 02-07-2014
Een boek dat je niet weg kan leggen. Ik heb 't in 1 ruk uitgelezen! Ik heb momenten gehad van herkenning, ongeloof, kippenvel en tranen. Ongelooflijk mooi verwoord en geschreven.
door Irma Sluis op 02-07-2014
Ademloos, in 1 keer uitgelezen. Verbijsterend, meeslepend, soms herkenning en ontroerend. Een aanrader!
door Arjaen Smits op 07-07-2014
Doordat een vader worstelt met zijn jeugd kan hij er niet voor zijn dochter zijn. Zijn dochter besluit wanneer ze volwassen is de frustraties uit haar eigen jeugd niet meer weg te stoppen maar te accepteren en te verwerken. Een indrukwekkend puur opgeschreven stortvloed van voelbare frustratie, verdriet, angst, onmacht, hoop en onvoorwaardelijke liefde.
door Ramon Delgado op 08-07-2014
Puur geschreven vanuit het hart maar ook vanuit een specialistische hoek. Marieke weet de woorden op papier te zetten die pakkend, gevoelig en vol emoties zitten. Knap gedaan!
door Erik van der Waal op 11-07-2014
Marieke weet door haar eigen ervaringen te koppelen aan een heldere schrijfstijl op meeslepende en ontroerende wijze vele situaties en gevoelens indringend te verwoorden. Het scheidingsproces, wederzijdse vervreemding van de dochter en haar vader, het gevoel, de verwachtingen, gedachten en emoties.. de worsteling van een meisje/jonge vrouw om zo goed mogelijk door de effecten rond de scheiding van haar ouders te komen, deze te 'overleven' en een manier te vinden om verder te kunnen. Diepe pijn, gemis, de angsten en het verdriet. Uiteindelijk hoe het ging om weer in contact met haar vader te komen.. Heel mooi geschreven; om trots op te zijn (ook als ouders)!
door Lies Okkerse op 11-07-2014
In een adem uit gelezen. Ieder mens is een product van het verleden. Zo prachtig verwoord in dit boek. Verdrietig en tegelijkertijd bijzonder hoe de hoofdrolspeelster het gevecht met zichzelf aangaat en overwint. Leer van het verleden, leef vandaag en hoop op morgen. Op de toekomst. Een must in je boekenkast!
☆ ☆ door Bea Snel op 12-07-2014
Vlot te lezen boek waarin Marieke puur en open omschrijft wat de scheiding van haar ouders met haar doet. Een aanrader voor iedereen die daarmee worstelt.. Knap werk, Marieke!
door Jeroen op 14-07-2014
Mooi geschreven boek over een vrouw die worstelt met haar verleden en daar steeds beter mee om weet te gaan. Aanrader voor jongvolwassenen die zelf worstelen met de ellende van een (vecht)scheiding. Kinderen verdienen het om kind te zijn!
door Bo Ridder op 21-07-2014
Het boek beschrijft heel herkenbaar de strijd van een kind voor acceptatie, wellicht tegen beter weten in, van een ouder. Ondanks herhaaldelijke teleurstelling blijft de hoofdpersoon vechten voor een band met haar vader. Deze strijd belemmert haar in haar leven en pas als ze door een gebeurtenis het gevecht aan durft om het verleden te accepteren, kan ze door te vergeven zichzelf bevrijden van boosheid en negatieve gevoelens waardoor weer ruimte ontstaat voor liefde en groei.
door Léon Slijkerman op 14-08-2014
Marieke is er goed in geslaagd om haar eigen ervaring met de (v)echtscheiding van haar ouders om te zetten in een toegankelijk en prettig leesbaar boek. Het boek laat zien dat een echtscheiding verstrekkende (psychosociale) gevolgen heeft voor kinderen. Marieke beschrijft voelbaar de worsteling, de teleurstelling en het verdriet die zij als kind en jonge vrouw met zich heeft meegedragen.
door Maaike de Vette op 22-09-2014
Zo aan de oppervlakte vertaald Marieke Lips op innemende wijze het verhaal van een kind verwart in het web van de vechtscheiding van haar ouders en haar aanhoudende gevechten in haar volwassen leven. De daadwerkelijke kracht van dit boek ligt echter op een veel essentiëler en dieper niveau waar het de lezer meeneemt in Lisanne haar reis naar volwassenheid en haar emotionele genezing. Met name de vergeving van haar vader wordt daarin heel mooi naar voren gebracht en het groeiende begrip voor zijn eigen moeilijke jeugd. Wat komt er bij kijken om in het reine te komen met je verleden? Het herinnert ons aan iets waar wij tot op zekere hoogte allemaal mee geconfronteerd worden, namelijk het ontdoen van onze maskers, het openen van dozen, het afbreken van muren en het accepteren van onze demonen. Alleen zo kunnen wij leren in onze eigen kracht te gaan staan.
door Petra op 27-10-2014
Een indrukwekkend verhaal dat ik in 1 ruk heb uitgelezen. De schrijfster zet de emoties en de zoektocht van de hoofdpersoon mooi op een rij. Een ontroerend verhaal dat ik iedereen aan zou raden die met een scheiding te maken heeft. Ouders kunnen ervan leren en (jong volwassen) kinderen zien dat ze niet de enige zijn. Complimenten voor dit boek!
door Paulien van Grinten op 10-02-2015
Een aangrijpend verhaal over een meisje dat geconfronteerd wordt met de vechtscheiding van haar ouders. Het is voor de buitenwereld niet te bevatten hoeveel dit met een meisje doet en hoe dit haar verdere leven tekent. Dat laat dit boek heel duidelijk zien en heb ik me nooit eerder zo beseft. Heel treffend! Verder is het boek zeer pakkend en mooi geschreven, waardoor je het in een adem uitleest. Marieke heeft overduidelijk een bijzondere gave als het gaat om de thematiek van kinderen in vechtscheidingen. Het kan dan ook niet anders dan dat we in de toekomst nog veel van Marieke gaan zien op dit vlak.
door Marlon Dijkhuizen op 19-06-2016
In een ruk uitgelezen. Vanaf de eerste bladzijde wil je weten hoe het verder gaat en ik voelde elke letter. Het verhaal en de emoties zijn zo herkenbaar. De ontkenning, het goede geloof in de ouder, de boosheid en die eeuwige loyaliteit. Het laat je nadenken en het geeft je tegelijk ontspanning.