Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Project Hond

Auteur

Jolanda van Valkengoed

Uitvoering
Paperback
Genre
Dieren
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Tegenwoordig krijgen hondenbezitters steeds meer regels opgelegd. Het is bijna onmogelijk nog vrij met je hond in de natuur te ravotten. In dit boek trekt de hele geschiedenis van de hond als huisdier aan u voorbij. Wat heeft de hond allemaal voor ons gedaan? Hoe helpt hij ons nu nog steeds? Vroeger werd de hond ingezet in oorlogen om berichten over te brengen naar het front. Tegenwoordig is hij als hulphond werkzaam voor veteranen. Onder andere afstamming, kunst, belangrijke wetenschappers, Laika de ruimtevaarder, trek- en kettinghonden en het beroep hondenmepper komen aan bod.

Over de auteur

"Ik ben in 1961 in Amersfoort geboren. In mijn jeugd komt mijn droom uit. Ik krijg een hond. Sinds die tijd heb ik altijd honden om me heen. Ik besluit om opleidingen te gaan volgen in de kynologie en een opleiding tot dierenartsassistente te doen. In 2005 heb ik een hondenschool en hondenuitlaatservice opgestart. Ik werd gevraagd om met mijn kennis en ervaring columns te gaan schrijven en zo kreeg ik het schrijversvirus te pakken. Met dit boek tot gevolg."

Productinformatie

ISBN
9789402211566 / 978-94-022-1156-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-10-2014
Taal
Nederlands

Genre
Dieren

Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Speur- of detectiehonden
De eerste speur-, of detectiehond ter wereld was een beagle (Cliff genaamd). Hij was in staat om de geur van één specifieke bacterie soort op te sporen (te detecteren). Het is een bacterie die in ziekenhuizen veel voorkomt en erg gevaarlijk kan zijn, ernstige diarree, darmontsteking en overlijden kan namelijk het gevolg zijn.
Na een opleiding die eerst buiten het ziekenhuis plaats vond en gericht was op geuren ontdekken van die specifieke bacterie mocht Cliff daarna in het VU medisch centrum komen om daar eerst aan alle geluiden te wennen en met een lichtgevend hesje speciaal voor hem aan het werk te gaan. Een hond in het ziekenhuis is niet alledaags, voor Cliff werd speciaal toestemming gekregen.
Hij ontdekte de bacterie bij patiënten die al in het ziekenhuis lagen, maar ook bij patiënten die net waren binnengebracht. Keer op keer had Cliff het goed. Een wereldprimeur! Cliff werd een graag geziene gast met zijn lichtgevende hesje aan. Op dit moment worden er meerdere honden opgeleid om aandoeningen, kwalen en ziektes zoals diverse soorten kanker in een vroeg stadium op te sporen door middel van geuren.

Hulphond
Heden ten dage worden veel honden opgeleid tot hulphond. Mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking kunnen, door hulp van de hulphond, toch zelfstandig blijven functioneren. Er zijn rassen die qua karakter uitblinken om opgeleid te worden als hulphond, maar in principe kan elke hond het in zich hebben. Er worden speciaal honden voor dit doel gefokt. Zij verblijven het eerste jaar bij gastouder gezinnen om daarna opgeleid te worden in een speciaal opleidingscentrum. Blijkt dat een hond toch niet geschikt is, dan wordt er een goede oplossing gezocht. Soms mag hij bij het gastgezin blijven of hebben zich al andere gegadigden aangemeld.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Femke op 04-12-2015
Prachtig geschreven, je blijft maar lezen vanuit nieuwsgierigheid. Er komt veel ter sprake en het geeft een dieper inzicht in de hond en waar hij vandaan komt. Echte aanrader!
door Jan B, op 05-05-2017
Dit boekwerk heb ik vrijwel in een keer uitgelezen, en dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het is een meeslepend verhaal dat de vele aspecten van de geschiedenis van de hond laat zien. Voor eenieder die meer van zijn trouwe viervoeter wil weten is dit boek zeer aanbevelingswaardig.