Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Egidius de Wijze Boskabouter

Auteur

Jac Verhoeven

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

- Met tekeningen van Ellen Krol -

Kabouter Egidius wil niet langer een tuinkabouter zijn. Hij trekt de natuur in. Van de dieren leert hij hoe je in het bos kunt wonen. Egidius ontpopt zich tot een probleemoplosser voor de bosbewoners. Hij beschermt het muizenhol tegen overstroming. De Vlaamse Gaaien krijgen eten voor de winter. Hij zorgt voor een veilige paddentrek en leert de muizen het nut van een schutkleur. Van een krassende kraai maakt hij een zangvogel. De belevenissen van Egidius leveren een aantal vermakelijke, maar ook leerzame verhalen op. Leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of vier.

Over de auteur

"Ik houd van mijn kleinkinderen, van de natuur en van schrijven. Deze liefdes komen samen in mijn boekje over Egidius, de wijze boskabouter. Ik heb altijd veel geschreven, vooral zakelijk. Ik heb ook ervaren hoe leuk het is om creatief te schrijven. Ik schreef columns en speelde met taal in ultrakorte verhalen. Maar schrijven voor kinderen en dan de verhaaltjes voorlezen is pas echt leuk."

Productinformatie

ISBN
9789402212518 / 978-94-022-1251-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-11-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
64
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

InkijkHet was een koude winterdag. Egidius maakte een wandeling door het bos. Hij had een warme jas aangetrokken en een dikke muts opgezet. Egidius hield van wandelen. "Wandelen is gezond", zei hij tegen iedereen die het maar horen wilde. Niet iedereen dacht daar zo over. De vogels bijvoorbeeld hielden vol dat vliegen veel gezonder was dan wandelen. Het was rustig in het bos. Veel dieren hielden hun winterslaap. De adem van Egidius maakte wolkjes in de koude lucht. Hij probeerde of hij kringetjes kon blazen, maar dat lukte niet.

Plotseling hoorde hij lawaai. Het leek wel gekrijs. Wat zou daar aan de hand zijn, dacht Egidius, toen het lawaai steeds erger werd. Daar zag hij het. Twee mooi gekleurde vogels zaten op een kale boomtak tegen elkaar te schreeuwen. Het waren Gerard en Gerda Gaai. Egidius kende Gerard en Gerda wel. Een paar jaar geleden waren ze vanuit Vlaanderen naar het bos gekomen. Vlaanderen lag helemaal in een ander land. Als ze met elkaar praatten, ging dat altijd met een harde stem, maar deze keer leek het nog harder dan anders. Egidius bleef staan om te luisteren wat ze zeiden.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mariken op 13-01-2016
Super leuk boekje!!! Leuke verhaaltjes en mooie tekeningen!
door piet op 11-12-2014
boeiend boek!!
door JBJ Janssens op 14-11-2014
In één woord: GEWELDIG!