Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Koningskind

Auteur

Arno Kleinekoort

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als Laura vastgeketend en gekneveld wakker schrikt, begint voor haar een heftige strijd om te overleven. David Bronstein, hoofd van de recherche, is belast met het onderzoek. Zonder aanknopingspunten, getuigen en geen enkel spoor van een eventuele dader, is hij vastbesloten om Laura zo snel mogelijk op te sporen. Zonder medicijnen dreigen Laura’s overlevingskansen met de dag kleiner te worden. Het wordt een race tegen de klok. In haar donkere gevangenis raakt ze alle besef van tijd kwijt en neemt haar angst steeds grotere vormen aan. Overgeleverd aan de grillen van haar ontvoerder, moet ze alles op alles zetten om ongeschonden uit de strijd te komen.

Over de auteur

"Sinds 2005 schrijf ik in mijn vrije tijd kinder- en jeugdboeken. Na mijn eigen uitgave van 'Kristallen in de spiegelwereld' (2006) ben ik me meer gaan toeleggen op verhalen voor kinderen vanaf twaalf jaar. Mijn tweede en derde boek 'Atlantis, avontuur in de diepte' (2009) en 'De tijdpoort' (2012) worden veel gelezen. Ik ben vooral fan van fantasie en mysterie, wat in mijn verhalen vaak de boventoon voert. “Koningskind” is ook weer super spannend."

Productinformatie

ISBN
9789402212952 / 978-94-022-1295-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-11-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
246
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Een ijzige gil klonk door het huis aan de Rokadelaan 232. Bart Koning was binnen een paar seconden beneden en vond zijn vrouw voorover geleund, met één hand steunend op de stoelleuning, de andere over haar mond. Half huilend, half gillend, was ze de hysterie nabij. Happend naar adem leek ze het bewustzijn te verliezen en met knikkende knieën wankelde ze naar de bank. "Wat is er aan de hand? Hilde, zeg iets!"
Naast hem stond één van de politieagenten met een verwrongen gezicht en zijn hand voor zijn mond kokhalzend naar een doosje op de tafel te staren. Bart kreeg een verdovend gevoel over zich. Alles leek zich plotseling in slow motion af te spelen. Hilde viel voorover over de leuning van de bank, de agent draaide zijn hoofd opzij, waarbij zijn pet afviel en in drie harde tikken via de glasplaat van de salontafel op de grond belandde. Bart boog over de tafel, zag het houten kistje, wit van tissues of wattenbollen, een bleek voorwerp. Zijn ademhaling werd sneller – dieper – zijn maag draaide, hij verstarde, wilde niet verder, maar iets dwong hem te kijken. Daar zag hij het, de harde werkelijkheid. Het was een bericht zonder woorden, een uiting van een naamloos dreigement. Hij voelde zich licht worden. Alsof alle kracht uit zijn benen werd getrokken, zakte hij inéén. Met een krachtig keelgeluid viel hij op de vloer en deinsde schoppend achteruit tot zijn rug tegen de eetkamerstoel werd gedrukt.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Zehra op 12-02-2018
Ik vind het echt een leuk boek. Het is zo spannend dat ik niet kan stoppen met lezen. Ik hoop dat er veel meer zulke boeken zijn.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De tijdpoort

Arno Kleinekoort

11 reviews
Thomas verhuist met zijn ouders naar een mysterieus huis. Fluisterstemmen en kraakvoetstappen houden hem uit zijn slaap. Het excentrieke meisje Philomeen vertelt hem dat zij vroeger in het huis heeft gewoond. Na de dood van haar moeder, begon haar vader aan een vreemde machine te bouwen, waarna hij spoorloos verdween. Na onderzoek blijkt de machine een buitenaardse tijdpoort, waarmee je naar het verleden kan reizen. Thomas wil de machine gebruiken om terug in de tijd te reizen om de dood van zijn zus te voorkomen. Maar hij ondervindt al snel dat de kleinste verandering hele grote gevolgen kunnen hebben...
21,50
Voorkant cover

De dodenverzen

Arno Kleinekoort

2 reviews
Als een mysterieus boek uit het niets verschijnt en Philomeens ouders en haar zusje Elly verdwijnen, is dat het begin van een epische zoektocht. Samen met Thomas probeert ze alle puzzelstukjes op hun plek te leggen, maar ze tasten volledig in het duister, tot ze hulp krijgen van een vreemd wezen. Saffier, een element uit de orde van negen, helpt hen de onderwereld te betreden, waar Philomeens familie vast zit. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige opdracht lijkt, loopt uit op een slopende tocht door een vreemde en gevaarlijke wereld. Ze komen terecht bij Dwalin. Bestolen door Exirios, de zwarte heer van de onderwereld, is hij de wanhoop nabij. Thomas en Philomeen moeten kiezen tussen een eeuwig verblijf, of het aangaan van de levensgevaarlijke tocht, om het belangrijke relikwie weer terug te halen. Reizend trekken ze dwars door de negen ringen van de onderwereld en komen oog in oog te staan met zijn onvoorspelbare, gevaarlijke en kwaadaardige bewoners. Alleen als zij erin slagen het gestolen voorwerp terug te krijgen, zullen ze weer terug kunnen keren naar hun eigen wereld.
22,50
Voorkant cover

De Zodiak Relieken

Arno Kleinekoort

2 reviews

Als Esmee uit haar coma ontwaakt, blijkt haar leven een leugen te zijn. Het verplegend personeel is, op zijn zachtst gezegd, vreemd, het zoute dieet smerig en pogingen haar kamer te verlaten worden niet op prijs gesteld. Ze kan zich amper iets herinneren en haar vragen worden ontweken. Ze wordt door Broïn uit het ziekenhuis ontvoerd. Danitsja, een oude, Russische vrouw, vertelt dat ze een zeer krachtige wicca is, die de wereld in gevaar zal brengen. Esmee moet naar de schaduwwereld reizen om de vier elementen van de Zodiak, die verwoestende krachten bevatten, te vernietigen. Het wezen Grendel verleent Esmee toegang tot deze gevaarlijke schemerwereld, waar ze de meest vreemde en gevaarlijke creaturen ontmoet. Maar zijn de intenties van haar pasverworven vrienden wel zo goed?

22,99
Voorkant cover

De zonen van Ravensteyn

Arno Kleinekoort

Als John Ravensteyn op zijn achttiende verjaardag een uitnodiging ontvangt van het notariaat, vertrekt hij na tien jaar afwezigheid weer terug naar zijn geboortestad. Hij negeert de waarschuwingen voor het naderende gevaar en bij aankomst wordt John meteen geconfronteerd met zijn verleden, waar meerdere inwoners meer dan geïnteresseerd in schijnen te zijn. Al jarenlang wordt de stad in zijn greep gehouden door mysterieuze ontvoeringen. Na een heftige confrontatie met een geobsedeerde politiecommissaris, besluit John alles tot de bodem uit te zoeken, maar ontdekt al snel dat hij in een web van leugens en misleiding gevangen zit. Alle sporen lijken te leiden naar het oude landhuis, maar als er een zwaargewonde en zelfs een dode valt, beseft John dat er een levensgevaarlijk spel wordt gespeeld.

22,50