Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Waarover wij schreven

Auteur

Elly de Vries en Ine van Wijck

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
17 ,65
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Ouder worden is niet alleen onafwendbaar, je kunt het ook beleven als een proces waarbij de kern rijker en wijzer overeind blijft. Deze briefwisseling zet de lezer aan het denken over thema’s waarover meer ouderen hun gedachten laten gaan: familie en verlies, geloof, reizen, muziek en literatuur. En over de tijd, die je je niet door de vingers wilt laten glippen. Zoals een van hen schrijft: Toen mijn kinderen klein waren, werd me door oudere vrouwen vaak gezegd:
"Geniet er maar van, voor je het weet zijn ze 18."
Wát? dacht ik. Vóórdat ik het weet? Dat zal mij niet overkomen.

Over de auteur

Elly de Vries groeide op in een huis vol boeken en werkte na haar studie in het voortgezet onderwijs en op lerarenopleidingen. "Schrijven betekent een andere wereld scheppen en soms maakt het iets los dat verborgen lag." Ze publiceerde tot nog toe zes boeken, waaronder drie jeugdromans.
Ine van Wijck studeerde aan het conservatorium, heeft tot op heden een pianolespraktijk en heeft als muziektherapeute gewerkt. "Soms worstel ik met een gedicht, soms gaat het zijn eigen gang." Ze publiceerde twee dichtbundels, artikelen en muziektherapeutische spelenboeken.

Productinformatie

ISBN
9789402212990 / 978-94-022-1299-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-11-2014
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
108
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Lieve Ine,
 
Is mindfulness niet een verwesterde vorm van meditatie? ‘Leven met aandacht’ wordt het ook wel genoemd. Ooit hadden we ‘leven in het hier en nu’. Die aandacht is wel erg nodig in deze tijd waarin mensen snel, druk en vaak vol spanning leven. Of ik er iets mee heb, vraag je. Niet speciaal met mindfulness, wel met de gedachte, dat ik graag op het moment zelf in volle bewustzijn aanwezig wil zijn. Niet dat dat altijd lukt… Maar soms wel. Dan ervaar ik de tijd als niet bestaand of stilstaand. Vaak als ik in de natuur ben, lopend langs de Drentse Aa of in een oud bos. Dan kan er zoveel gebeuren in me, zoveel gezien en gedacht. En dan blijken er na die werelden van beelden, gevoelens en gedachten maar enkele minuten te zijn voorbijgegaan. De Franse filosoof Bergson noemde deze beleving van tijd de 'werkelijke tijd' en dat is dan niet de tijd van de klok.

Lieve Elly,
 
Tijd vliegt en vlucht. Tijd overrijdt en overschrijdt je particuliere tempo. Tijd staat nooit eens een keertje stil. Zo stil dat je hem kunt vangen. Zoals je wel eens denkt te ervaren in een boeddhistische tempel of kathedraal of in een klein romaans dorpskerkje uit de middeleeuwen.
De tijd heeft niet stilgestaan, is gevuld geweest met leven. En wij, wij zijn weer een beetje veranderd. Everything changes, everything moves las ik deze week. Ja, bij elke ademhaling veranderen wij.
Je hersens kunnen hier nauwelijks wat mee aanvangen, want die veranderingen zijn zo minimaal dat je je soms op een doodlopende weg lijkt te bevinden.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek