Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een getuigenis

Auteur

De wijze Ali

Uitvoering
Paperback
Prijs
15 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

'Integratie' is onmogelijk zonder kennisverspreiding. Dit is een verrassend uitgangspunt. Vroeger was de aarde voor de mensheid het centrum van het heelal. De werkelijkheid is echter totaal anders. Het zogenaamde magisch middeleeuwse mens- en wereldbeeld vol bijgeloof van de meeste migranten botst met de feiten van de natuurwetten. De enige keuze om met zeven miljard mensen te overleven is de verspreiding van wetenschappelijke kennis en samen vooruit te kijken. De wijze Ali schrijft hier kortverhalen over in zijn boek 'Een getuigenis'.

Over de auteur

"Ik ben onderwijzer. Het gezin is altijd het belangrijkste geweest, naast mijn bekommernis om de toekomst van de mensheid op deze planeet.  Ik ben van jongs af aan vertrouwd met 'andersdenkenden'. Nieuwsgierigheid en medeleven zijn twee belangrijke menselijke deugden. Ik was ook 20 jaar vrijwilliger voor de jeugd."

Productinformatie

ISBN
9789402213652 / 978-94-022-1365-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-12-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
68
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Routineus kijk ik na of alle deuren van de auto op slot zijn vooraleer uit te stappen en de voordeur met een klik op slot te doen. Joelende kinderen verwelkomen de meester luidkeels aan de ingangspoort van de school. Enthousiast drukken ze op de bel naast de schoolpoort. Vol verwachting, bijna eisend, kijken ze me aan. Ik schud mijn hoofd. Het is nog iets te vroeg. Ze moeten wachten. Sommige kinderen staan hier reeds een half uur in de koude, hoewel hun moeder thuis is.
Wat een toestanden! Ik kom hier, telkens opnieuw, in het verleden. De meester moet hier met noeste arbeid en veel gezond verstand het zaad van de kennis uit de moderne tijden uitstrooien. Dit is de derde wereld. Ik strijd samen met veel collega’s tegen het bijgeloof. We strooien het zaad uit om te leren nadenken, te leren onderzoeken, te leren conclusies trekken uit feiten en experimenten en bovenal brengen wij de kinderen in contact met de ‘kennis’. Ook onze migrantenkinderen hebben recht op de universele kennis van de mensheid. Ze moeten niet onwetend blijven. Hun talenten moeten en kunnen renderen in de maatschappij waar ze wonen.
Het is een mooie droom. De school is bijna de enige poort tot verwerving van ‘kennis’. Een kennis die fundamenteel botst met het bijgeloof, de onwetendheid en de cultuur van de ouders.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek