Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Springend hert met schoenpoets

Auteur

Twan Lentjes

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
18 ,25
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De ondertitel zegt het al: Verhalen uit het leven gegrepen. Springend hert met schoenpoets is een verzameling korte humoristische verhalen uit het leven van de auteur. Iedereen maakt wel eens iets grappigs mee. Twan Lentjes heeft enkele van deze voorvallen aan het papier weten toe te vertrouwen. Van gebeurtenissen uit zijn jeugd (school, scouting) tot zaken die voorvielen tijdens zijn militaire diensttijd en tijdens zijn werk. Het geheel wordt op een ongedwongen en prettige wijze verteld, zodat het lijkt alsof de verteller naast je staat. Een aanrader voor iedereen die van goede verhalen houdt. Veel plezier!

Over de auteur

"Ik ben in 1971 in Huissen geboren maar woon sinds 2008 met mijn gezin in Doornenburg. Het mag overigens een klein wonder heten dat dit boek het daglicht heeft gezien. Ik heb namelijk nooit literaire ambities gehad. Maar door de jaren heen bemerkte ik dat ik genoeg inspiratie had opgedaan voor een verzameling verhalen. Uiteindelijk heb ik deze aan het papier weten toe te vertrouwen. Het bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan."

Productinformatie

ISBN
9789402213966 / 978-94-022-1396-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-01-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik keek mijn neef aan en hij gaf me een zo’n knipoog waarvan je weet dat er wat staat te gebeuren. Ik dacht in eerste instantie dat hij een wind ging laten of er al een gelaten had maar dat was gelukkig niet het geval. Plotseling begon hij te hoesten. Dat begon met een klein kuchje dat ging al snel over in een overdreven hoestbui. Toen hij daar weer een beetje van leek bijgekomen vroeg ik hem of het wel goed met hem ging.
Hij antwoordde: ‘Och man, het gaat steeds beter. Maar ik kom er zo moeilijk vanaf.’
Met zijn knipoog van daarvoor nog in gedachte, probeerde ik het spelletje zo goed mogelijk mee te spelen.
‘Je hebt er nu inderdaad al erg lang last van’, zei ik.
Al kuchend ging Hans verder: ‘En dat hoesten is nog niet het ergste, die steken in mijn balzak zijn niet uit te houden en worden maar niet minder.’
‘Zijn ze er al achter of het besmettelijk is?’, vroeg ik, terwijl ik m’n best deed om mijn lachen in te houden.
‘Ja, dat heb ik vorige week doorgekregen’, proestte Hans. ‘Zo besmettelijk als de hel en ze hebben er nog niets tegen kunnen vinden. Ik heb altijd iets aparts. Ik had die hoer in Thailand niet moeten bezoeken, ze had toch iets onder de leden’, kreunde hij.

De mannen in de lift begonnen steeds benauwder te kijken en kropen helemaal tegen de deur aan. Een ervan pakte zelfs zijn zakdoek en hield deze voor zijn mond. En Hans maar hoesten en proesten.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door marlies jansen op 19-02-2015
geweldige verhalen, heel herkenbaar !
door colorbusiness center andelst op 19-02-2015
Geweldige verhalen heel herkenbaar !