Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Recht uit het hart
Het leven voor, tijdens en na mijn openhartoperatie

Auteur

Maurice van der Meché

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Maurice van der Meché, 38 jaar jong, ontdekt bij een niet geplande medische keuring dat hij een mogelijke afwijking aan zijn hart heeft. Twee jaar gaat hij het ziekenhuis in en uit om uiteindelijk een openhartoperatie te ondergaan. Recht uit het hart neemt je mee in de emotionele rollercoaster van Maurices leven. Wat zijn zijn ervaringen met het ziekenhuis? Hoe reageren zijn familieleden wanneer het woord erfelijkheid valt? Wat voelt hij de eerste dagen en nachten op de intensive- en medium care? Wat doet deze ingreep met zijn levensinstelling? Recht uit het hart is een indrukwekkende en emotionele biografie. Maurice heeft open, eerlijk en met humor geschreven over een ingrijpende en risicovolle ingreep.

Over de auteur

"Ik ben 38 jaar jong en krijg te horen dat ik een hartafwijking heb. Twee jaar lang bezoek ik ziekenhuizen om uiteindelijk een openhartoperatie te ondergaan. Ik beschrijf mijn ervaringen, gevoelens en mijn veranderende levensinstelling voor, tijdens en na mijn openhartoperatie. Wanneer u of een naaste een soortgelijke operatie ondergaat, dan deel ik graag met u mijn ervaringen. Ervaringen, die ik en mijn vrouw toen graag hadden willen weten."

Productinformatie

ISBN
9789402215502 / 978-94-022-1550-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-03-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
152
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

8 november 2012 – de avond voor mijn operatie –

Samen lopen Martine en ik zwijgend en met tranen in onze ogen de lange ziekenhuisgang door naar de lift.

Boven aangekomen, gaan we kort naar mijn kamer om vervolgens weer terug te lopen naar de lift. We gaan afscheid nemen. Ik heb aangegeven dat ik goed afscheid wil nemen. Dit in tegenstelling tot het afscheid nemen voor mijn buitenlandse tripjes. Ik wil geen vluchtig afscheid.

We nemen goed afscheid. Ik voel me helemaal alleen met mijn schat in het drukke ziekenhuis. We houden elkaar stevig vast. Martine houdt zich sterk, al voel ik de schokken. Het is tijd om haar te laten gaan. Na nogmaals een dikke kus, stapt ze de lift in. Met tranen in haar mooie ogen, sluiten de deuren. Daar gaat ze, mijn lieve schat. Hoe zou zij zich houden?

Het gaat nu echt gebeuren....

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mark op 01-04-2015
Informatief voor iedereen die een open hart operatie moet ondergaan. Een emotioneel en persoonlijk verhaal met voldoende humor (knipoog naar Kluun), zodat het toch luchtig blijft. Mooi debuut van Maurice, hopen dat er geen vervolg gaat komen over dit onderwerp ;-)
door Francis op 21-06-2015
Wat heb jij je hart laten spreken! Een aanrader om te lezen voor (jonge) mensen in een soortgelijke situatie. Het boek gaf mij inzicht wat mogelijk allemaal te wachten staat. Makkelijk leesbaar met gelukkig ook een glimlach tussendoor.