Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Lieve Stefan
Zijn gevecht tegen leukemie

Auteur

Roel Harms

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
26 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Het voelt als de hel op aarde als blijkt dat, Stefan, de zoon van Roel en Monique een ernstige vorm van acute leukemie heeft. De grootste nachtmerrie van iedere ouder. Hun leven stort in en niets is meer gewoon. Stefan vecht voor zijn leven en geeft niet op. De genadeklap valt als de leukemie voor de derde keer toeslaat. Artsen kunnen niets meer voor hem doen. Stefan maakt nog een wensenlijstje. Zijn laatste verjaardag viert hij groots: Stefans Party. Op 15 april 2010 overlijdt Stefan op dertienjarige leeftijd. Roel heeft Lieve Stefan grotendeels geschreven terwijl hij naast Stefan zat in het ziekenhuis. Een leven tussen hoop en vrees.

Over de auteur

"Het is zo vanzelfsprekend, getrouwd, twee kinderen, een job. Zo kabbelde mijn leven door tot die dag in maart 2008. Mijn zoon is ernstig ziek, heeft bloedkanker en wordt langdurig opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. In het ziekenhuis begin ik te schrijven en ik hou niet meer op. Alles wordt aan het papier toevertrouwd. In het boek neem ik de lezer mee naar de wereld van kinderkanker. Een eerbetoon aan Stefan…"

Productinformatie

ISBN
9789402216264 / 978-94-022-1626-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-04-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
488
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wanneer het eten wordt gebracht moet Stefan bijna kotsen als hij het ziet. Alleen de gedachte aan eten maakt hem misselijk. Ik mag het opeten van Stefan, maar graag in de koffiekamer.
We zitten samen bij Stefan, elk aan één kant van het bed. De verpleegkundige doet de controles. Weer koorts (40.4) en Stefan voelt zich steeds beroerder. Als hij voor de zoveelste keer moet overgeven, spuugt hij sonde nummer negen uit. En zo gaat het maar door. Gvd, klotechemo, klotekanker.
Ik voel me zo machteloos, kon ik maar met hem ruilen.
Stefan zit er helemaal doorheen en wil geen nieuwe sonde meer. ‘Spuug ik toch weer uit’, zegt hij boos. 
Ik geef hem gelijk, dit was sonde nummer negen, kan het nog erger? Maar de verpleegkundige vindt toch dat hij hoe dan ook een nieuwe moet hebben. ‘Anders krijg je helemaal geen voeding binnen’, zegt ze. ‘Het is erg belangrijk.’
Monique is het er niet mee eens, wordt boos en vindt dat Stefan alleen maar misselijker wordt van die smerige sondevoeding. Ik ben het helemaal met haar eens. Tegen de misselijkheid krijgt Stefan altijd medicatie maar het schijnt niet meer te helpen. Gelukkig komt verpleegkundige Nadine binnen en stelt zij Stefan een beetje gerust. Ze had de vorige sonde ook met succes ingebracht, dus gaat zij het weer proberen. Omdat ik het niet meer aan kan zien vertrek ik naar de koffiekamer.
Een half uurtje later komt Nadine bij me zitten. ‘Het is gelukt hoor, sonde nummer tien zit er in’, zegt ze.
‘Gelukkig, bedankt voor je geduld’, zeg ik opgelucht. Stefan had eindelijk toegegeven.
De andere verpleegkundige komt ook nog even bij me zitten. ‘Stefans reactie is heel normaal’, zegt ze. ‘Hij heeft gewoon een kutdag.’

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Marleen Ratelband op 08-05-2015
In 1 adem uitgelezen met de tranen in mijn ogen. Hoe dichtbij komt het weer nadat we Stefans strijd van dichtbij gevolgd hebben. Hoe ongelooflijk knap van Roel om middels dit boek het hele proces nogmaals door te moeten maken, maar hoe mooi ook om ondanks alle ellende en verdriet de kracht en vechtlust van Stefan te herkennen, zijn doorzettingsvermogen en bovenal zijn humor en relativeringsvermogen. Met recht een prachtig monument voor Stefan en de strijd die hij en met hem Roel, Monique, Melvin en alle anderen om hen heen hebben moeten voeren. Een kanjer was en blijft hij! Uit het oog, maar nooit uit ons hart! Hulde Roel!
door inge op 14-05-2015
Pffff met veel gesnotter het boek in een paar dagen uitgelezen. Heftig, een RollerCoaster wat Stefan en zijn familie hebben moeten doormaken. Respect voor alle betrokken. xxx
door Timon op 25-05-2015
Een prachtig boek. Het geeft echt een inkijk wat een familie doormaakt op het moment dat een kind kanker krijgt.
door harma potjer op 26-06-2015
Wat een aangrijpend verhaal ...vreselijk wat je als ouders mee moet maken ...dit wil en kan je niet aan...wat een waardering heb ik voor de ouders..broer..en verdere familie en vrienden hoe zij dit met zijn allen hebben gedaan ...het boek beschrijft precies hoe het is geweest in deze zware tijd...diep diep respect voor iedereen ...maar vooral diep respect voor Stefan hoe hij met zijn ziekte is omgegaan ...een echte Kanjer