Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Beschermengel van Libná

Auteur

Michiel van den Berg

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een Nederlands gezin koopt een oude boerderij als vakantiehuis. Het staat op de plek van het na de oorlog verdwenen Sudeten-dorpje Libná in het mooie berggebied op de grens van Tsjechië en Polen. Al snel raakt het gezin bevriend met Red, hun bijzondere buurman. Elke vakantie verdiept de vriendschap zich, maar steeds duidelijker tekent zich een noodlottige ontwikkeling af. Red wil van Libná een groen paradijs op Aarde maken. Kan zijn idealisme de krachten van de wereld keren?

Over de auteur

"Sinds tien jaar hebben we een vakantiehuis in Tsjechië. Daar vind ik de stilte die in het Leidse leven ontbreekt. Ik breng er mijn vakanties door met lezen, schrijven, wandelen, sporten, tuinieren en hout hakken. In de eerste drie jaar troffen we een zeer aanwezige en intrigerende buurman. Zijn strijd voor de natuur en de tragische wending die dat gaf, inspireerde mij tot het schrijven van deze roman."

Productinformatie

ISBN
9789402216707 / 978-94-022-1670-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-05-2015
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
54
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Red tijdens een uitzonderlijk klamme zomerperiode, waarin hij veelvuldig bij ons aanlenglimonade kwam bijtanken, ons uitnodigde met hem op paddenstoelenjacht te gaan. Normaal gesproken hield hij de ontdekplekjes liever voor zichzelf, maar dit keer waren er zo exceptioneel veel paddenstoelen dat ook wij mochten meedelen. Daar gingen we, de boomlange Red voorop, hond en Boruvka om hem heen cirkelend, en Carla en ikzelf. We waren allen voorzien van een rieten mandje met mesje. Red had voor de gelegenheid een cowboyhoed opgezet.
Wat wij niet zagen, zag hij wel. Uit ogenschijnlijk paddenstoelloze grasbermen diepte hij het mooiste eekhoorntjesbrood op. Een laaghangend dennentakje werd opgetild en hup daar had hij weer een mooi exemplaar. Telkens keek hij ons trots aan. Maar ook andere paddenstoelen liet hij niet staan, uitgezonderd de bekende rood-met-witte-stippen, de vliegenzwam. Zijn motto luidde: "You can eat everything", met als disclaimer "only some are not so tasty and some you can only eat in small portions and maybe you become a little bit sick." Boruvka hield hij goed in de gaten, omdat hij haar hoge zoekkwaliteiten toedichtte. De mandjes waren snel vol, zeker na een bezoek aan zijn geheime vindplekje, dat hij tot ‘the magic triangle’ had gedoopt.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Carla van Deursen op 31-05-2015
Bijna alle verre van alledaagse gebeurtenissen in dit boek, zijn echt gebeurt! Ik kan het weten, want ik was erbij. Ik vind het fantastisch hoe de schrijver met zijn beeldende schrijfstijl Red in dit boek weer tot leven heeft gebracht . Ik hoop dat er ooit een Tsjechische vertaling komt, dit moeten ze lezen!