Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het Solarkompas

Auteur

Marc van den Hoven

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

In de tijd van Cheops raakt in Egypte een belangrijk artefact, "het Solarkompas", verloren. In de huidige tijd wordt het artefact teruggevonden door Glenn Holdvast die na een dramatische periode in zijn leven met archeologen op pad is als medisch begeleider. Het artefact leidt de groep naar diverse mythologische plekken op aarde en langzaam maar zeker ontrafelt zich het geheim van het Solarkompas. Wat is het uiteindelijke doel en welk geheim had men in de oudheid dat ruim honderd jaar geleden herontdekt is en wederom verloren is gegaan? Lees wat men je op school had moeten leren!

Over de auteur

"Ik ben geboren op 26 december 1966 in Oss en van origine verpleger. Ik werkte de laatste twintig jaar in de commerciële medische sector. Mijn vader vertelde mij en mijn zus van kleins af aan, al zittend op zijn schoot, spannende verzonnen verhalen over Jantje en Pietje. Hij zoog ze gewoon uit zijn grote duim. Toen mijn duim in 2014 ook dik genoeg was voor een waardevol spannend verhaal, besloot ik het op te schrijven."

Productinformatie

ISBN
9789402217254 / 978-94-022-1725-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-06-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
324
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Glenn scheen recht in de nietszeggende, opengesperde ogen van Ted.
Zijn duikbril was af en hij had geen mondstuk meer in zijn mond. Toen Glenn naar de luchtflessen op zijn rug keek zag hij dat de kranen bovenop de fles zwaar beschadigd waren.
Helen die het levenloze gezicht van Ted ook had gezien, wendde haar blik af om het niet te hoeven aanschouwen. Glenn keek op het console van zijn duikuitrusting. Hij had nog maximaal voor drie minuten zuurstof. Hij bekeek het console van Helen en besefte dat haar zuurstoffles elk moment leeg kon zijn. Naarstig schenen ze om zich heen om een uitweg te vinden. Tevergeefs, ze zaten als ratten in de val. Geen hoop. Helen haalde het mondstuk van de automatenset uit haar mond, waarmee ze een teken gaf dat haar zuurstof op was. Glenn gaf haar zijn mondstuk om door te ademen. Om de beurt namen ze een teug zuurstof uit de fles van Glenn. Glenn liet de ring van Helen van zijn vinger glijden en hield het voor hem om het aan te bieden aan Helen. Helen schudde ‘nee’ en pakte de ring, waarna ze hem terug schoof aan de vinger van Glenn. Ze keken elkaar aangeslagen aan, maar ook met een blik van vertedering. Hij zag haar tranen zich vermengen met een kleine hoeveelheid zeewater onderin het masker. Na anderhalve minuut gedeeld ademhalen, was de fles leeg. Helen pakte Glenn vast en legde haar kin op zijn schouder. Glenn sloot zijn armen om Helen. De drang van beiden om adem te halen werd onweerstaanbaar. De verkramping van de spieren, het gevecht van de geest om de onvermijdelijke ‘ademreflex’ zolang mogelijk uit te stellen. De onweerstaanbare behoefte van het lichaam om je mond te openen en je longen te vullen was daar.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ireen van lier op 28-09-2020
Heel mooi boek: fascinerend, spannend en goed om over na te denken.
door Wendy Wenning ( www.passievoorboeken.com op 16-07-2015
Glenn Holdvast is ambulance verpleegkundige en na een dramatische periode probeert hij zijn leven weer op te pakken. Als hij gevraagd wordt om als medisch begeleider mee te gaan met een groep archeologen, grijpt hij dit met beide handen aan. De perfecte mogelijkheid om zijn zinnen te verzetten en een nieuw begin te maken. De reis gaat naar Caïro, Egypte. Al op de eerste dag dat de archeologen een locatie onderzoeken vindt Glenn een artefact. Dit artefact, “Het Solarkompas” is in de tijd van Cheops verloren gegaan. Wat de archeologen en Glenn niet weten is dat “Het Solarkompas” een belangrijk geheim bevat. Ze worden door het artefact naar diverse mythologische plekken op aarde geleid en langzamerhand wordt duidelijk welk doel “Het Solarkompas” heeft.

Onlangs werd mij gevraagd Het Solarkompas te lezen en te recenseren. Het boek sprak mij wel aan en zo gezegd, zo gedaan. Ondanks de informatie die ik over het boek had, wist ik toch niet precies wat ik moest verwachten van het boek. De cover deed mij een beetje denken aan een fantasyverhaal. Na het boek gelezen te hebben klopt dat misschien ook wel een beetje, maar het is meer dan dat…

Het eerste hoofdstuk van Het Solarkompas speelt zich af in Egypte, 2566 voor Christus. In dit hoofdstuk kom je te weten hoe het artefact verloren is geraakt. Daarna wordt er een sprong in de tijd gemaakt en belanden we in Canada in het jaar 2012. We maken kennis met Glenn en het drama wat hij meemaakt. Een hartverscheurend drama waardoor je als lezer al meteen een zwak voor Glenn krijgt. In dit boek is de hoofdrol aan Glenn toebedeeld, Glenn is als het ware de uitverkorene.

Wat mij al snel opviel was de poëtische, gedetailleerde en beeldende schrijfstijl. Het koste mij weinig moeite om datgene wat ik las voor me te zien en deze levendige beelden door mijn hoofd te laten spoken. Het voelde alsof ik middenin een film zat en alles van dichtbij meemaakte. Een film waarin de nodige ruimte is om de fantasie te laten spreken en waarnaar je moet blijven kijken.

‘Het witte, heldere licht in de verte werd duidelijker, feller, bijna tastbaar. Het verlangen om er door omringd te worden, was onweerstaanbaar en intens. Het was zuiver wit licht puur. Geen pijn meer, geen angst, geen twijfel.’

Het Solarkompas is een spannende thriller met veel avontuur in een filmische setting maar dat niet alleen. In dit spannende verhaal zit ook een boodschap naar ons allen verweven. Een duidelijke boodschap dat de mensheid al jaren verkeerd omgaat met de Aarde. Het boek verteld over Nikola Tesla, een uitvinder die mij tot nu toe onbekend was. Deze uitvinder heeft de industriële revolutie ingeluid en had dé oplossing om energie voor iedereen schoon en gratis aan te bieden. Maar gratis kon natuurlijk niet, er moest aan verdiend worden. Als de overheid van Amerika hem was blijven steunen had de mensheid nu niet al die problemen met het milieu gehad. Doordat materialisme het belangrijkste is geworden, vernietigd de mensheid de Aarde.

Met andere woorden, wat dit boek wil zeggen is dat er weer meer respect voor de natuur en alles er omheen moet komen. Dat wij anders moeten gaan denken. Niet het materiële is belangrijk, maar deel, heb lief, leef met respect voor en in de natuur.

‘Je lichaam, je omgeving en alle luxe die je om je heen verzameld hebt, kunnen je je goed laten voelen. Maar als je geest de verkeerde perceptie heeft, kun je jezelf te gronde richten…’

Voor wie graag een spannend boek leest, maar ook de nodige diepgang zoekt in dat boek, kan ik Het Solarkompas zeker aanraden. Een combinatie tussen spanning, avontuur en een wijze levensles.