Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik, de Ninja
in de tempel van Manga

Auteur

Masha Alexandra van der Heijde

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat een toestand allemaal! Moet je horen! Eerst mijn moeder in coma, toen moest ik naar een nieuwe school met pesters. En je gelooft nooit wat er daarna gebeurde! Mijn Ninja-pop kwam tot leven en nam mij (en helaas ook mijn broertje) mee naar onze Grootvader in Japan. Die vertelde ons dat we Ninja zijn! En dat het onze taak is om zes stukken van een schatkaart terug te vinden. Die leidt namelijk naar het belangrijkste Ninja-geheim van onze familie. Maar we moeten opschieten! Want als een valse kunsthandelaar de kaart het eerste vindt, zijn de rampen niet te overzien...

Over de auteur

"Vier jaar woonde ik in Japan. Hier leerde ik Japans en – nog veel belangrijker - over de geheimen van de Ninja. Alle beschrijvingen van gebouwen, documenten en geheime rituelen in dit boek zijn dan ook waarheidsgetrouw. Sinds ik terug ben bestudeer ik dagelijks de Ninja-kunsten met mijn zonen. Wanneer ik niet werk aan mijn Ninja-moves, schrijf ik verhalen. Dit is mijn eerste kinderboek. Welkom in de geheimzinnige wereld van de Ninja!"

Productinformatie

ISBN
9789402218947 / 978-94-022-1894-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-08-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
90
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik hoorde een vreemd geluid. Eigenlijk wilde ik Tomo tegen me aandrukken, maar die kon ik nergens vinden. Daarom hield ik mijn zaklamp tegen me aangedrukt. Niet dat die nog werkte, de batterijen waren op, maar gewoon voor het geval dat. Ik kon er vast mee slaan! Ik kwam een beetje overeind en gluurde over de rand van mijn hoogslaper. Bij mijn raam zag ik het gordijn dansen met de wind. Gerustgesteld glimlachte ik. Papa was natuurlijk weer eens vergeten mijn raam dicht te doen. Ik klom uit bed om het raam dicht te schuiven, maar opeens zag ik vanuit mijn ooghoeken iets BEWEGEN! Bliksemsnel draaide ik me om. En daar, recht tegenover me, stond een NINJA! Een echte Ninja!! Ik wilde GILLEN, maar er kwam geen geluid. De Ninja sprak wel. “Niet zo schrikken,” zei hij met een jongensstem. “Ik ben het, Tomo.” Tomo?? Ik bekeek hem eens goed. Ja, hij leek inderdaad wel op Tomo. Net als mijn pop had hij ook een litteken door zijn linker wenkbrauw en hij had dezelfde glimmende ogen. Maar dat was toch onmogelijk? Hij was nu een jongen, net zo groot als ik. Met open mond kneep ik mezelf een paar keer. Gewoon, om te checken of ik echt wakker was. En het knijpen deed pijn! Goed. Ik was dus wakker. Ik stond op het punt om toch te gillen, maar Tomo legde zijn vinger voor zijn lippen. “Ssst,” fluisterde hij. “Niet gillen. Ik ben hier om je te helpen. Ik had al veel eerder moeten beginnen, maar het duurde zo lang om jouw taal te leren!” Even keek hij me streng aan en zei: “Ook omdat ik zo’n tijd in dat stof onder je bed lag, natuurlijk. Daar hoorde ik helemaal niks!” En hij veegde demonstratief een onzichtbaar stofje van zijn mouw. “Maar hoe kan het…” begon ik. Tomo stak zijn hand op en keek door het dansende gordijn naar de volle maan. “Je antwoorden krijg je later,” zei hij. “We moeten nu opschieten. Het is tijd. De hoogste tijd.” “De hoogste tijd voor wat?” vroeg ik. “Voor jouw Ninja training,” zei hij, en ik proestte het uit van het lachen.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Monique van den Boogaart op 19-09-2015
Een heel erg leuk boek die kinderen op een positieve manier beïnvloed. Kinderen krijgen meer eigenwaarde en leren dat ieder zijn eigen kwaliteiten heeft. Ook het leren omgaan met pesten is een onderdeel van dit boek. Ninja zijn is anders en veel meer dan we hier kennen.

Vooral de interactie met het internet is erg leuk! Zo zijn de plaatsen en gebouwen waar de stukjes van de geheime schatkaart verstopt liggen ECHT! Er wordt in het boek verwezen naar verschillende websites & social media waar foto's en verdere leuke informatie te vinden zijn.
Ook kun je zelf Ninja worden en met mede-ninja vragen, tips en tricks uitwisselen!

Echt een aanrader! We hebben het boek nu 2 keer gelezen en hopen dat deel 2 snel uitkomt!!
door Willem ten Veldhuys op 01-09-2015
Masha , behalve een lief nichtje, heeft zoveel energie en dat heeft, naast het moeder zijn, een prachtig boek opgeleverd! Waar veel mensen (ouders) iets van kunnen leren. Wij hebben het in één adem uitgelezen!
En dan wil je het nog een keer doen. Veel succes gewenst.
door Jeroen Schaap op 07-08-2015
Een fantastisch avontuur voor jong en oud! Gewoon een ontzettend leuk boek wat er voor gezorgd heeft dat mijn zoontje (3) nu de hele dag als Ninja door het huis sluipt...(en papa zich een soort van inspecteur Clouseau voelt...)
Echt een aanrader voor wie haar of zijn kind iets leuks, spannends en educatiefs wil meegeven.