Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De doodgraver van Ciutadella

Auteur

Gerben Kappert

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op reis kom je de meest interessante mensen tegen. Of het nu medereizigers zijn of lokale bevolking, vele mensen hebben een prachtig verhaal. Soms spreek je ze, dan weer observeer je ze. Deze ontmoetingen maken reizen de moeite waard. Dit boek presenteert een verzameling aan verhalen over ontmoetingen met interessante mensen, her en der op de wereld. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de medemens? Lees over de doodgraver van Ciutadella, dakloze Dennis, Freedom en zijn familie en vele anderen.

Over de auteur

"Reizen is geen verslaving, maar een levensbehoefte voor mij. Geen wonder dat ik jaren in het toerisme gewerkt heb. Tegenwoordig ben ik docent Toerisme, aan de zijlijn. Ik schrijf  voor vele websites, vooral voor mijn eigen blog. In mijn reisverhalen probeer ik de sfeer te vangen van het moment, een beeld te creëren. Een vakantiefoto is vluchtig, een verhaal van een ontmoeting blijft jaren hangen."

Productinformatie

ISBN
9789402219302 / 978-94-022-1930-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-08-2015
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
154
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Ik heb 23 jaar in de bouw gewerkt, een paar jaar geleden vroegen ze me of ik hier niet wilde werken. Sindsdien werk ik dus als doodgraver. Hier. Mooie baan. Geen baas die me controleert, die kijkt hoe laat ik er ben, hoe laat ik naar huis ga. Hier ben ik mijn eigen baas. Ik hou er van om gastvrij te zijn. Kan hier goed.
Je moet mensen accepteren met al hun fouten. In de bouw had ik wel eens collega’s die het een en ander op de kerfstok hadden. ‘Werk je met die en die?’, vroegen mensen dan aan mij. ‘Ja’, zei ik. Dat waren dan criminelen, of drugsverslaafden. Maar ze deden hun werk goed, daar ging het om. Als je echt gastvrij bent, moet je soms zo doen." Hij houdt zijn handen voor zijn ogen, ten teken dat je niet alles moet zien. "Gastvrijheid voor mij is mensen accepteren zoals ze zijn, inclusief hun fouten."
"Ben je wel eens in het centrum geweest van de stad? Op het plein?"
Ik vertel hem dat ik daar vijftien jaar geleden twee keer ben geweest, maar dat ik me er eerlijk gezegd niet al te veel van herinner.
"Maakt niet uit, daar heb je in ieder geval twee gebouwen, recht tegenover elkaar. De een nog mooier dan de ander. Twee families tegen elkaar, wie het mooiste huis heeft. Boven de deur van de een hangt een beeld van een hoofd, met zijn handen voor zijn ogen. Jarenlang werd aangenomen dat het symbolisch was, dan hoefde hij de ander niet te zien. Onlangs hoorde ik een nieuwe verklaring. Het is een symbool van gastvrijheid. Want hij die werkelijk gastvrij is, ziet de fouten van zijn gasten niet. We maken tenslotte allemaal fouten, als je die van een ander negeert, dan ben je pas echt gastvrij. Ik vind die verklaring het mooist. Ik geloof daarin."

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jos L. op 13-09-2015
Boeiend en veel levenssijsheid, van kaft tot kaft!