Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat is de rode draad in jouw leven?

Auteur

Hermien de Ridder

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vanuit haar jarenlange ervaring ziet Hermien de Ridder dat ieder mens uniek is en dat mensen tegelijkertijd dezelfde thema’s hebben die belangrijk zijn in hun leven en als rode draden tevoorschijn komen. Via dansen alsof niemand kijkt kom je langs muziek, wandel je met Frans mee op de pelgrimsweg, ontmoet je eenzaamheid en vrijheid, neem je een kijkje in de voor ons oog onzichtbare wereld van oneindige patronen en eindig je bij liefde. Dit boek met mooie verhalen kan je helpen om je eigen kracht en grootsheid te ontdekken. Illustraties verduidelijken de praktische oefeningen en maken het boek heel functioneel.

Over de auteur

"Oorspronkelijk was ik fysiotherapeut, sinds lange tijd werk ik als haptotherapeut en NES practioner in mijn eigen praktijk. Tijdens cursusdagen over de kracht van ons hart inspireer ik mensen om zonder al te veel haast en stress, maar juist met liefde als basis te leven. In 2009 schreef ik het boek ‘Hart&Haptonomie’. Mijn nieuwe boek Wat is de rode draad in jouw leven? beschrijft rode draden uit mensenlevens tegen de achtergrond van angst en liefde."

Productinformatie

ISBN
9789402223576 / 978-94-022-2357-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-01-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Een wolf die je in gevangenschap houdt en zijn vrijheid ontneemt, verliest zijn waardigheid en zijn kans om te strijden voor zijn prooi. Een dier dat geen vrijheid heeft wordt neurotisch en loopt zenuwachtige rondjes door zijn kooi. De vraag die daardoor opkomt is wat het kan betekenen - ten diepste - voor een mens, wanneer je hem een uitkering geeft en hij niets hoeft te doen voor zijn levensonderhoud. Wordt zo iemand ook neurotisch? In mijn praktijk zeg ik vaak tegen mensen die zich beperkt en gevangen voelen: "Zet de kooi open en kijk wat daar buiten is. Misschien wil je dan helemaal niet weg van bijvoorbeeld die baan. Heb de moed om buiten de kooi te kijken en je merkt of je terugkomt in de kooi en je daar beter voelt dan er buiten. Laat de deur open staan!" Zo kan vrijheid gekoppeld zijn aan zelf je eten willen vinden of aan op weg durven gaan.

Innerlijke vrijheid is een serieuze zaak, niet iets wat er zomaar vanzelf is. Het goede nieuws is dat het echt kan, de Kunst ontwikkelen om de buitenwereld van keuzes en hypotheken niet je hele binnenwereld te laten bepalen, waarbij je steeds de verbinding blijft maken tussen de vrijheid en onoverwinnelijkheid van je ziel met de uitdagingen van het stoffelijke leven. Juist daar, bij al die uitdagingen in het gewone dagelijkse leven wat wij leven, neerzetten wat je hart weet en het liefste doet, met ruimte in innerlijke vrijheid kloppen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door alette op 19-02-2016
Veel informatie op een toegankelijke manier beschreven, een mooi hulpmiddel bij de zoektocht tussen angst en liefde