Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Uitzicht op Zee

Auteur

Freek van Beetz

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
20 ,65
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Max Benninga werkt tijdelijk op een Caribisch eiland. Hij wordt meegesleurd in een net van intriges en verborgen agenda’s. In zijn appartement aan zee wordt hij omringd door verveelde pensionado’s die elkaar het leven zuur maken. Benninga ontmoet een oude zeeman die zich in zijn penthouse heeft teruggetrokken. Over hun gesprekken hangt de schaduw van de oorlog die de man als joodse weesjongen overleefde. ‘s Avonds in de onheilspellende tropische duisternis, voelt Benninga ook zelf steeds meer de beklemming van verdrongen oorlogsherinneringen van zijn ouders. Als zijn positie onhoudbaar wordt en een mysterieuze roofoverval in Nederland heel nabij komt, verlaat Benninga het eiland.

Over de auteur

"Ik studeerde Planologie en Politieke Wetenschappen en werkte bij verschillende ministeries in Den Haag. Ik was daar van 2001 tot eind 2010 adviseur van de premiers van de Nederlandse Antillen in Fort Amsterdam, Curaçao. Daarover schreef ik “Het einde van de Antillen”. Sinds 2015 ben ik columnist bij OpinieZ. Mijn tienjarig verblijf op Curaçao vormt de inspiratiebron voor deze roman, maar ik heb werkelijkheid en familieverhalen vernuftig verweven tot een fascinerende en aangrijpende fictie."

Productinformatie

ISBN
9789402223750 / 978-94-022-2375-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-01-2016
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
216
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Benninga besloot nog even op zijn balkon te gaan zitten. Om nog wat na te denken. Er was spanning in zijn lijf en een lichte hoofdpijn had zich vlak boven zijn ogen genesteld. Hij voelde zich wat opgelaten, door erover te praten kwamen veel herinneringen van vroeger naar boven, indrukken en gevoelens die hij diep had weggeborgen in zijn geheugen, drongen zich op. Hij haalde een glas water uit de keuken.
Hij ergerde zich dat hij zich zo had laten gaan en schaamde zich een beetje. Hij sprak nooit over vroeger, ook niet tegen Evelien. Die wist dat er bij hem een gevoelige plek was die onaangeraakt moest blijven, die niet bloot mocht komen te liggen.
"Je verleden ligt achter je Max, kijk niet teveel terug, daar word je niet beter van, het brengt je in verwarring, dat moet je niet toelaten, waarom zou je dat jezelf willen aandoen? Je moet je ook geen trauma aanpraten of laten aanpraten...", zo probeerde ze het verleden bij hem weg te houden. Maar nu ze niet bij hem was en haar bescherming was weggevallen, was hij weerloos gebleken. Louise had het uitgelokt en hij had zich laten gaan, ook omdat hij zijn nieuwsgierigheid niet had kunnen bedwingen. En Leo Meijer intrigeerde hem. Hij strekte zich uit in zijn balkonstoel en sloot zijn ogen, de druk in zijn voorhoofd leek wat af te nemen. Hij dacht aan Louise. Ze had bij hem iets losgemaakt, een zwakke plek in zijn pantser gevonden. En hij voelde zich prettig bij haar. Achter haar aanvankelijke afstandelijkheid school warmte.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek