Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Terugblikken om vooruit te zien
Onderzoek je eigen biografie

Auteur

Geert H.M. van Brakel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit is een geheel herziene tweede druk van dit boek! De eerste druk van dit boek verscheen in 2016.

Wat wil ik eigenlijk? Hoe vind ik zingeving in leven en werk? Geert van Brakel geeft in dit boek een praktische methode voor nieuwe inspiratie in je levensloop of loopbaan. Zowel voor jongeren als ouderen, die hun eigen koers willen vinden. Door grondige reflectie op je eigen biografie, vind je nieuw élan en bezieling voor jouw toekomst. Juist door intensief speuren naar levensthema’s en rode draden ontstaat inzicht, gevoel, impuls en nieuwe inspiratie voor een zinvolle, eigen levenskoers. De methode is ook uitermate geschikt voor beroepscoaches en opleidingen. Het boek biedt concrete oefeningen, vragen en achtergronden; zowel voor individueel gebruik als voor werken in groepen. De geschetste weg om je eigen biografie diepgaand te onderzoeken is door de auteur ontwikkeld vanuit zijn rijke ervaring als coach, trainer en innovatie adviseur.

Over de auteur

"Sinds 1989 werk ik als trainer en adviseur vanuit mijn adviesbureau “Synchronos”. Ik geef groepstrainingen en workshops in biografisch onderzoek, loopbaanonderzoek en persoonlijk meesterschap voor o.a. gezondheidscentra en SeniorenAcademie. Ik werkte vanaf 1974 eveneens als hoofddocent, later als innovatieadviseur en directielid in het Hoger Beroepsonderwijs in de sectoren Educatie en Economie. Ik studeerde Onderwijskunde, Filosofie en Biografiek."

Productinformatie

ISBN
9789402224665 / 978-94-022-2466-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-11-2023
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
286
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door L.de M. uit N. op 11-04-2016
In verwarring wat ik nou echt met mijn leven en werk verder wilde, kwam ik bij jouw boek terecht. Ik wilde niet langer midden in die ratrace zitten. Alles draait om cijfers, stress en opbrengst.
Ik heb heel veel gehad aan je zienswijze én werkwijze. Het kostte wel wat tijd. Gelukkig werkte ik samen met een goede vriend. Het heeft me op een heel nieuw spoor gebracht, dat beter bij me past. Ik verdien nu wel minder, maar voel me veel meer op mijn plek, erkend en als mens gewaardeerd. Ik volg nu ontspannen meer mijn eigen pad en dat voelt veel beter. Ik kan er nu ook meer zijn voor mijn klanten en mijn gezin.”
L.de M. te N.(Fiscaal-econoom, 33 jaar)
door J te E op 01-04-2016
Met grote interesse heb ik je boek gelezen!
Ik vond het een boek met meerwaarde, waar je ‘tools' krijgt aangereikt om jezelf te verbeteren. Vandaar dat ik ook boeken heb besteld voor mijn drie dochters en hun partners.
Je hebt veel ‘know how’ in het boek ondergebracht. Voor mij zijn het gebieden waar ik geen studie naar gedaan heb, maar die mij wel interesseren sinds ik de je cursus bij HOVO heb gevolgd.
Wel heb ik 30 jaar leiding gegeven aan een consultancypraktijk waar academici werkzaam waren. In de evaluatiegesprekken, maar ook recruteringsgesprekken probeerde ik altijd te achterhalen hoe de balans prive-zakelijk was en men zich kon uitleven in een hobby.
Het boek reikt op een overzichtelijke wijze gereedschap aan de diverse aspecten van je biografische ontwikkeling te verkennen. De uitgewerkte casussen (“Het zwemwater”, zoals jij dat in de HOVO-cursus noemde) is nuttig en leerzaam. Het neemt de lezer mee naar de praktijk van alle dag.
Gefeliciteerd met de fantastische uitgave.

Met vriendelijke groet,

J. te E.