Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vluchtgevaarlijke stemmingen
Manische depressiviteit (bipolaire stoornis) belicht en beschouwd

Auteur

Ben Kura

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

De bipolaire stoornis ofwel manische depressiviteit is een venijnige psychiatrische ziekte die een kwart miljoen mensen in Nederland treft. Zo ook de auteur. Voor zowel bipolair type 1 als bipolair type 2 zijn de sociaal-maatschappelijke gevolgen zeer ernstig. Ben noemt het naar eigen ervaring: “In hoge mate levensontwrichtend.” Bipolair 2 brengt depressies, hypomanies en tot op zekere hoogte ook manies met zich mee, terwijl bij bipolair 1 naast deze voornoemde verschijnselen ook vaak de psychose voorkomt. In dit boek hoopt Ben (mede-)patiënten veel kennis te geven over deze moeilijke en vaak zware ziekte. Door middel van uitgebreide uitleg en zijn ervaringsverhaal hoopt hij iedereen die weinig of geen kennis van deze ziekte heeft zeer nuttige handvatten te geven, opdat de lange onbekende on gediagnosticeerde ellende die hij heeft moeten ervaren hen bespaard blijft.

Over de auteur

"Ik heb vele jarenlang ongediagnosticeerd rondgelopen met de bipolaire stoornis. Door de falende hulpverlening werd ik ‘getriggert’ om zelf in de materie te duiken. Ook de vele misstanden in de psychiatrie motiveerden mij om dit boek te schrijven, en zodoende anderen te motiveren om zelf ook kritisch naar hun behandeling te kijken, ook mee te denken en op deze wijze te voorkomen dat ook zij hetzelfde zou overkomen wat ik heb moeten meemaken."

Productinformatie

ISBN
9789402225907 / 978-94-022-2590-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-04-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
326
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Karin Alma op 04-06-2016
Ongelooflijk knap zoals Ben, als ervaringsdeskundige, de bipolaire stoornis heeft beschreven. Ontroerend: wat heeft het een jaren geduurd voordat er een diagnose gesteld is! Je proeft het verdriet als je leest over zijn kinder- en tienerjaren. Eerlijk: hoe Ben in zijn leven om gegaan is met deze stoornis. En wat een strijd heeft hij moeten leveren tegen de psychiatrie! Moedig: zelfstudie over psychiatrische stoornissen en met deze kennis de behandelaars confronteren. Relativerend: elk hoofdstuk eindigt met een pakkende of confronterende kwinkslag waardoor je vaak een glimlach op je gezicht krijgt.
Eén van de mooiste regels in het boek is, vind ik: “Jij bent de enige die een onrechtvaardige behandeling kan stoppen.” Daar heb je moed, kracht en kennis voor nodig – en dat is wat het hele boek vertelt!
Een heel mooi, prettig lezend boek voor iedereen die te maken heeft – zelf of familieleden / relaties - met een bipolaire stoornis. Ook als je te maken hebt met andere psychiatrische / psychische problemen is dit boek ook zeker een aanrader.