Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De puinhopen van de Nederlandse politiek

Auteur

Arjan Gelder

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,25
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Met het boek De puinhopen van de Nederlandse politiek wordt een beeld geschetst hoe ons mooie land langzaam maar zeker naar de knoppen wordt geholpen. Op duidelijke wijze wordt de vinger op de zere plek gelegd. Het doel is de huidige politici plus beleidsmakers in de spiegel te laten kijken. Daarbij mag het gezien worden als aanzet voor het verkiezingsprogramma van de nieuwe politieke beweging Wil Nu, waar Arjan Gelder de oprichter van is. Hij signaleert het vele onrecht binnen onze maatschappij, waardoor alleen al circa 500 mensen per jaar een eind aan hun leven maken. Onze rechtspraak is hierbij het meest verantwoordelijk. Er moet een andere wijze van democratisch denken ontstaan door middel van digitale toetsing. Politici zullen zich doorlopend moeten verantwoorden. Het moet over zijn met al die achterkamertjes. Als het niet staatsgevaarlijk is, moeten wij alles mogen weten. Transparantie bovenal!

Over de auteur

"Ik ben ondernemer, maar bovenal ben ik maatschappelijk betrokken. Op deze manier ben ik mijn hele leven betrokken geweest bij de politiek. Ongeveer dertig jaar geleden heb ik afstand genomen, omdat geen enkele partij het begrip volksvertegenwoordiger serieus nam. Met dit boek laat ik zien dat het anders kan en moet. Met diverse voorbeelden  hoop ik te bereiken dat politici, beleidsmakers en rechters in de spiegel gaan kijken. Het boek mag gezien worden als aanzet voor het toekomstige verkiezingsprogramma van de nieuwe politieke beweging Wil Nu, waarvan ik de oprichter ben."

Productinformatie

ISBN
9789402227383 / 978-94-022-2738-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-06-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
214
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Met in mijn achterhoofd de aanslagen in Brussel wil ik de column van vandaag gebruiken om duidelijk te maken dat onze veiligheid niet gegarandeerd kan worden en dat het met de huidige politiek alleen maar erger kan worden.
Wij hebben te maken met hardleersheid en een grote mate van naïviteit.
Als men denkt dat terroristen het alleen voorzien hebben op de vier grote steden en de luchthavens, dan heeft men het verkeerd.
In feite kan het overal gebeuren. Dus ook bij wijze van spreken op het platteland in een boerengehucht.
Wanneer je bijvoorbeeld marechaussees ziet staan voor de deur van de Tweede Kamer met zware bewapening, moet je in de huidige tijd medelijden met ze hebben. Immers, er hoeft maar een idioot met een boodschappentas langs te komen en deze wordt met een zware bom met spijkers naar deze dienders gegooid, dan blijkt het uiteindelijk speelgoed tegenover zwaar oorlogstuig.
Met de aanslagen in Parijs dachten wij het nodige geleerd te hebben en dat er echte plannen gesmeed zouden worden.
Helaas moeten wij bekennen dat de veiligheid verder weg is dan ooit.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek