Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kanker, je zult het maar hebben

Auteur

Hebe van Lierop – du Pré

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (9 reviews )
Prijs
19 ,95
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Ineens ben je kankerpatiënt. Kanker, vreselijk! Het zet jouw wereld en die van je naasten op z'n kop. Niets is meer zeker, het vertrouwen is weg, hoe nu verder? Ga je dood? Hebe weet sinds 2009 dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze beschrijft op positieve wijze – maar wel 'to the point' – wat ze de afgelopen 6,5 jaar hebben meegemaakt. Want kanker heb je niet alleen. Hoe ga je om met kanker en kankerpatiënten? Ze beschrijft een móói leven mét kanker. Geeft troost, herkenning, hoop, vertrouwen, kracht, moed, een lach, een traan en geloof in jezelf. Het boek eindigt met hun deelname aan de Alpe d'HuZes 2016.

Over de auteur

Hebe is geboren in Mierlo-Hout als derde dochter in het gezin Du Pré. Als kind al schrijft ze graag. Opstellen en gedichten. Ze schrijft op gevoel. Bijna iedereen in haar omgeving heeft wel een gedicht van haar. Persoonlijke gedichten die je raken. Ze is positief en optimistisch. Wil iedereen troosten en kracht geven. Daarom dit boek; een kijkje achter de schermen bij een kankerpatiënt. In de overtuiging dat het iedereen helpt. En je vertrouwen (terug) geeft.

Productinformatie

ISBN
9789402228076 / 978-94-022-2807-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-07-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Je voelt je klein
en ontzettend nietig
je voelt zoveel pijn
en bent verdrietig.
Je schreeuwt het uit
of trekt je terug
met of zonder geluid
sla je een brug
als je uiting geeft
aan je verdriet
en iedereen beleeft
wat niemand aan je ziet;
dan kun je samen delen
en vervolgens met elkaar
stukjes pijn heel zachtjes helen
en vindt niemand dat raar.

We hebben maar één leven
soms kort, soms lang;
het leven ons gegeven
maakt ons ooit ook wel heel bang
we moeten het beleven
voelen af en toe de drang
om het óp te geven
onder óns is leven best heel wrang.

Lieve mensen hier met mij
staan zonder twijfel aan mijn zij;
denken niet, wat doe je raar
staan zomaar altijd voor me klaar.
Ik dank jullie voor je tijd
je hebt me telkens van een last bevrijd;
en ik weet én vond het fijn
om er ook voor jou te zijn!
Al het gebeurde wel en wee
nemen we met liefde met ons mee
in ons hart zo mee naar huis
want in ons hart horen ook jullie thuis.

(...)

Reviews (9)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Ad Verachtert op 29-07-2016
Vandaag het boek ontvangen , het ziet er prachtig uit. Ik had het voorrecht door Hebe uitgekozen te worden als proeflezer. Zodoende heb ik het boek zeker wel 20 keer helemaal gelezen. Maar iedere keer opnieuw ontroerde het me door de eerlijkheid en oprechtheid waarmee ze haar moeilijke periode beschrijft. Een periode die ze ook overwonnen heeft door haar enorme inzet, kracht en positivisme ! Het is een boek met niet alleen ontroering maar ook humor, want dat heeft ze. Geniet ook van de vele mooi gedichten . Ik wik dit boek dan ook van harte aanbevelen aan ieder die er mee te maken heeft in zijn of haar omgeving. Het is een echte aanrader. Het boek is een echte aanrader
door Anoniem op 14-08-2016
Echt een prachtig boek waarin je alles in terugziet: troost, verheldering, opheldering, hoop en geluk. Ik kan dit boek aanraden voor iedereen die in hun nabije of verre omgeving te maken heeft met kanker. Het zet alles in een bijzonder mooi perspectief en zorgt er voor dat de waas duidelijk wordt.
Geschreven door Angelique op 18-08-2016
Wat een knap geschreven boek. Het leest door de manier van schrijven erg makkelijk. Het verhaal grijpt je aan en er straalt, ondanks een moeilijke en zware periode, toch veel positivisme uit. Een aanrader voor eigenlijk iedereen, want wie heeft er direct of zijdelings nou niet met deze vervelende ziekte te maken.
Geschreven door Marjan van de Laar op 18-08-2016
Heel openhartig en beeldend beschrijft Hebe hoe het is om kanker te hebben: wat haar helpt, wat haar partner en vrienden voor haar betekenen. Haar persoonlijke verhaal kan herkenning en steun geven aan mensen met kanker en aan hun naasten, maar ook aan zorgverleners.
door Karin van de Lustgraaf op 25-09-2016
Geen persoonlijke beschrijving van het ziekte proces. Nee dit boek biedt meer. Het leert patienten en betrokkenen op een positieve manier met kanker om te gaan. Wat zijn de situaties die worden geschreven herkenbaar, en wat is het fijn om te lezen hoe een kanker patient een reactie of geen reactie ervaart. Dit boek leert ons allen met kanker om te gaan. Daarbij is er ook veel ruimte voor humor. Een aanrader.
door Desiree Bel op 30-09-2016
Een heel mooi en uit het hart geschreven boek. Zoals geschreven wordt. Zo belangrijk om positief te blijven en ook eens te vragen hoe het met de familieleden gaat. Het hoofdstuk over de Alpe dd ahuzes. Zo waar idereen met de zelfde gedachten bezig. Verdriet en steun aan en bij elkaar kwijt kunnen is zo mooi. Was de hele wereld zich masr bewust hoe dit samengaan deze dagen kan zijn. Bedankt voor je mooie boek ik raad iedereen aan deze te lezen.
door Anneleen op 19-10-2016
Een mooi boek ,goed geschreven ,t is niet niks ook wat ze allemaal tegen komt tijdens t hele ziekte proces. mooi om te zien hoe ze overal van kan genieten. zeker n aanrader om t boek te kopen.
door hielkje op 14-11-2016
Het is een fantastisch boek. Heel helder voor iedereen: patient/familie/ ziekenverzorgenden/artsen en buitenstaanders. Ik heb Hebe leren kennen tijdens de alpe d'huzes en het is zo'n posifief mens wat het ook in het boek overbrengt. Mij spreekt het hoofstuk de zeven geitjes heel erg aan omdat ik 1 van die geitjes was, nl moedergeit Zeker een aanrader
door Hester op 08-08-2021
Eerste indruk ,dit boek is voor iedereen ,er wordt heel helder en eerlijk in omschreven waar je mee te maken krijgt als je de diagnose u heeft kanker tegen je uitgesproken krijgt ,ook omschrijft het excact de gevoelens , op pijn verdriet het vechten positief blijven de kracht en sterkte vinden om er mee om te gaan ,het leest heel makkelijk weg en de schrijfster kan het niet helderder omschrijven ook als naaste heb je er veel aan en het is leerzaam het zou een prima idee zijn als dir in zh zou liggen en op scholen beschikbaar zou zijn respect en hulde aan de schrijfster en ik kan het iedereen aanraden