Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Up the Villa
Voetbalbiografie van een Aston Villa-fan

Auteur

Ferdi Delies

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
27 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Voor je ligt de voetbalbiografie van een die-hard fan van de Engelse voetbalclub Aston Villa FC. Zijn naam is Ferdi Delies en in zijn boek vertelt hij over zijn onverwaardelijke liefde voor zíjn club, waaraan het Engelse voetbal, alsook het voetbal in de hele wereld, veel te danken heeft. Daarnaast duikt hij ook in de clubhistorie en mengt hij het geheel met persoonlijke anekdotes. Ferdi schrijft vlot en met humor en weet de aandacht van de lezer fantastisch goed vast te houden.
Up the Villa is een must-have voor alle fans van Engels voetbal wereldwijd. En zelfs wanneer je niet direct van voetbal houdt, laat dit boek je niet los. Maar pas dan wel op, als je de laatste pagina hebt omgeslagen, ben je onomkeerbaar fan geworden van Aston Villa!

Over de auteur

Ferdi Delies (1980) staat inmiddels bekend als een van de meest fanatieke Aston Villa-fans in Nederland. Hij maakt veelvuldig de oversteek naar zijn geliefde Engeland om een wedstrijd van Aston Villa bij te wonen. Naast zijn avonturen beschrijft hij hoe deze club zijn leven is gaan beheersen.

Productinformatie

ISBN
9789402228267 / 978-94-022-2826-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-08-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
426
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Inmiddels was het al wat jaren geleden dat The Second City Derby tegen Birmingham City op het programma had gestaan.
Op 25 augustus 2015 lag ik 's avonds in bed onze wedstrijd om de League Cup tegen Notts County te volgen.
De wekker zou de volgende morgen om vijf uur af gaan en als we op een zakelijke manier de tweede club van Nottingham zouden verslaan, kon ik na de loting meteen mijn korte nachtrust pakken. Het werd een leuke wedstrijd die ik volgde via AstonVillaTV en we wonnen met 5-3.
Maar dat bleek nog niet eens het hoogtepunt van de avond te gaan worden.
Ik had zojuist een dure meerdaagse trip naar Engeland gemaakt en onder meer de thuiswedstrijd tegen Manchester United bezocht en zou de komende maand niet meer naar Engeland gaan. Dat kwam op financieel gebied, om gezins-technische redenen alsook om het werk gewoonweg even niet uit.
Toch keek ik even stiekem wanneer de wedstrijden in de volgende ronde van de League Cup gespeeld zouden gaan worden. Al snel kwam ik erachter dat de volgende ronde op 22 september vastgesteld was, precies op mijn verjaardag.
De loting begon.
Niet veel later stond ik in mijn geile Zeeman-boxershort te juichen op het bed, werden er twee kinderen wakker en hadden de buren hun huis reeds op Funda gezet. We hadden Birmingham City geloot en ook nog eens op onze eigen Villa Park.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Joris op 30-05-2017
Dit soort boeken zijn zeldzaam. Wat een passie komt er in naar voren!
door Johan op 16-08-2016
Genoten! Dit is puur, voor iedere voetbalfan een must!