Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De dodenverzen

Auteur

Arno Kleinekoort

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als een mysterieus boek uit het niets verschijnt en Philomeens ouders en haar zusje Elly verdwijnen, is dat het begin van een epische zoektocht. Samen met Thomas probeert ze alle puzzelstukjes op hun plek te leggen, maar ze tasten volledig in het duister, tot ze hulp krijgen van een vreemd wezen. Saffier, een element uit de orde van negen, helpt hen de onderwereld te betreden, waar Philomeens familie vast zit. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige opdracht lijkt, loopt uit op een slopende tocht door een vreemde en gevaarlijke wereld. Ze komen terecht bij Dwalin. Bestolen door Exirios, de zwarte heer van de onderwereld, is hij de wanhoop nabij. Thomas en Philomeen moeten kiezen tussen een eeuwig verblijf, of het aangaan van de levensgevaarlijke tocht, om het belangrijke relikwie weer terug te halen. Reizend trekken ze dwars door de negen ringen van de onderwereld en komen oog in oog te staan met zijn onvoorspelbare, gevaarlijke en kwaadaardige bewoners. Alleen als zij erin slagen het gestolen voorwerp terug te krijgen, zullen ze weer terug kunnen keren naar hun eigen wereld.

Over de auteur

Arno Kleinekoort is geboren in 1968 en woont sinds 1971 in Emmen. Op zijn zevenendertigste begon hij met schrijven. De verhalen zaten in zijn hoofd, maar ze waren nog nooit op het papier gezet. Daarna ging het snel. In tien jaar tijd werden er vier boeken gepubliceerd en nu heeft hij zijn vijfde boek af. Met zijn boek De dodenverzen laat hij opnieuw zijn kwaliteiten als fantasy schrijver naar boven komen.

Productinformatie

ISBN
9789402229424 / 978-94-022-2942-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-09-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
240
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Hoelang ze precies hadden gelopen wisten ze niet, maar ze waren aan het eind van hun Latijn. Strompelend plaatsten ze hun voeten voor elkaar, als dwalenden in een woestijn. Philomeen hing half tegen Thomas aan die zelf moeite moest doen om niet zelf om te vallen. Haar ademhaling was kort en schokkerig en het zou niet lang meer duren voor ze uitgeput op de grond zou storten. Thomas’ gedachten maalden, maar kwamen steeds weer op hetzelfde uit. Hoelang moesten ze nog doorgaan? Kwam er ooit een einde aan deze weg, aan deze eindeloze weg? Ze konden niet terug, maar wilden niet verder. Vonden ze hier hun einde? Was dit hun Waterloo? Hij verlangde naar rust, onophoudelijke rust. Hij voelde de druk van Philomeens lichaam die hem uit koers duwde. De stappen werden trager, hun schoenen sloften schurend over de stenen, tot ze stilhielden. Als twee zombies staarden ze de verte in. Door de spleetjes zagen ze een wazig landschap. Hun blik was vertroebeld door vermoeidheid en het was alsof alle kracht uit hun lichaam was gevloeid. Thomas voelde Philomeen steeds lager tegen hem aan zakken, tot ze naast hem op de grond plofte. Hij wilde haar optillen en aanmoedigen verder te gaan, maar had zelfs de kracht niet meer om de woorden uit te spreken. Geradbraakt liet hij zich voor de tweede maal op zijn handen en knieën vallen. Gedesoriënteerd schudde hij de schouder van Philomeen, maar ze gaf geen respons. Ze sliep, of was het bewustzijn verloren. Hoe dan ook… dit was het eindpunt. Thomas keek om zich heen en zag een verlaten wereld, berooft van alle schoonheid…. troosteloos tot aan de horizon. Philomeen lag gevloerd op de harde klinkerweg. Hij plaatste zijn hand op haar hoofd en streek met zijn vingers door de lange haren. Ze hadden gefaald… HIJ had gefaald! Hij was moe, zo moe….. Hij voelde de kracht letterlijk uit zich vloeien, als lucht uit een strandbal, werd licht in zijn hoofd en had het gevoel flauw te vallen. Hij wilde niet… maar zijn gevecht was gedoemd te mislukken. Hij vocht er tegen, maar het had geen nut. Langzaam zakte hij steeds verder weg. Een fel wit licht flitste door zijn hoofd en ook hij stortte nu tegen de grond.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Ellie op 01-02-2018
Super spannend!
door Philomeen op 03-10-2016
Heb dit boek in 1 keer uitgelezen(dat zegt op zich al genoeg)
Prachtig boek met een zeer bijzonder thema, een avontuurlijke en spannende tocht door de negen ringen. Dwalin op wie je eigenlijk niet boos kunt worden, Saffier helpt ze nu wel of niet?
Blijft tot het eind verrassend en geeft ruimte voor het denken aan ..................hoe gaat dit verder

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De tijdpoort

Arno Kleinekoort

11 reviews
Thomas verhuist met zijn ouders naar een mysterieus huis. Fluisterstemmen en kraakvoetstappen houden hem uit zijn slaap. Het excentrieke meisje Philomeen vertelt hem dat zij vroeger in het huis heeft gewoond. Na de dood van haar moeder, begon haar vader aan een vreemde machine te bouwen, waarna hij spoorloos verdween. Na onderzoek blijkt de machine een buitenaardse tijdpoort, waarmee je naar het verleden kan reizen. Thomas wil de machine gebruiken om terug in de tijd te reizen om de dood van zijn zus te voorkomen. Maar hij ondervindt al snel dat de kleinste verandering hele grote gevolgen kunnen hebben...
18,45
Voorkant cover

Koningskind

Arno Kleinekoort

1 reviews
Als Laura vastgeketend en gekneveld wakker schrikt, begint voor haar een heftige strijd om te overleven. David Bronstein, hoofd van de recherche, is belast met het onderzoek. Zonder aanknopingspunten, getuigen en geen enkel spoor van een eventuele dader, is hij vastbesloten om Laura zo snel mogelijk op te sporen. Zonder medicijnen dreigen Laura’s overlevingskansen met de dag kleiner te worden. Het wordt een race tegen de klok. In haar donkere gevangenis raakt ze alle besef van tijd kwijt en neemt haar angst steeds grotere vormen aan. Overgeleverd aan de grillen van haar ontvoerder, moet ze alles op alles zetten om ongeschonden uit de strijd te komen.
21,10
Voorkant cover

De Zodiak Relieken

Arno Kleinekoort

2 reviews

Als Esmee uit haar coma ontwaakt, blijkt haar leven een leugen te zijn. Het verplegend personeel is, op zijn zachtst gezegd, vreemd, het zoute dieet smerig en pogingen haar kamer te verlaten worden niet op prijs gesteld. Ze kan zich amper iets herinneren en haar vragen worden ontweken. Ze wordt door Broïn uit het ziekenhuis ontvoerd. Danitsja, een oude, Russische vrouw, vertelt dat ze een zeer krachtige wicca is, die de wereld in gevaar zal brengen. Esmee moet naar de schaduwwereld reizen om de vier elementen van de Zodiak, die verwoestende krachten bevatten, te vernietigen. Het wezen Grendel verleent Esmee toegang tot deze gevaarlijke schemerwereld, waar ze de meest vreemde en gevaarlijke creaturen ontmoet. Maar zijn de intenties van haar pasverworven vrienden wel zo goed?

22,99
Voorkant cover

De zonen van Ravensteyn

Arno Kleinekoort

Als John Ravensteyn op zijn achttiende verjaardag een uitnodiging ontvangt van het notariaat, vertrekt hij na tien jaar afwezigheid weer terug naar zijn geboortestad. Hij negeert de waarschuwingen voor het naderende gevaar en bij aankomst wordt John meteen geconfronteerd met zijn verleden, waar meerdere inwoners meer dan geïnteresseerd in schijnen te zijn. Al jarenlang wordt de stad in zijn greep gehouden door mysterieuze ontvoeringen. Na een heftige confrontatie met een geobsedeerde politiecommissaris, besluit John alles tot de bodem uit te zoeken, maar ontdekt al snel dat hij in een web van leugens en misleiding gevangen zit. Alle sporen lijken te leiden naar het oude landhuis, maar als er een zwaargewonde en zelfs een dode valt, beseft John dat er een levensgevaarlijk spel wordt gespeeld.

22,50