Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Project: Sylvia

Auteur

Jan Bakkenes

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
25 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

De vakantie van Johan liep anders dan hij ooit had durven dromen. Nadat de Nederlandse Veiligheidsdienst ontdekte dat er door bevriende landen was ingebroken werd de beveiliging aangepast. De Mossad startte een tegenactie. Deel daarvan was het ontvoeren van de systeembeheerder, de vriend van Johan. Als deze poging mislukt, wordt diens zus gegijzeld. Als zij plots in Tel-Aviv opduikt, besluit Johan er achteraan te reizen. Door een fout van een van de kidons, komt de ware toedracht van de Bijlmer-ramp aan het licht. De Palestijnen hebben ook een appeltje te schillen met de Mossad en Johan komt er middenin.

Over de auteur

Jan Bakkenes (1959) uit Wijk bij Duurstede heeft het grootste deel van zijn leven in Barneveld gewoond en gewerkt. Hij begon al vroeg met het schrijven van korte stukjes. Hij werd als kind door zijn grootvader gewezen op de ‘spannende boeken’ in diens boekenkast. Hierdoor werd zijn interesse gewekt. Na vele jaren besloot hij zelf iets te gaan schrijven. Het resultaat: Project: Sylvia.

Productinformatie

ISBN
9789402230284 / 978-94-022-3028-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
400
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Tel Aviv - Hotel Midron Yaffo, donderdag 10 juni
Hij was blij dat hij weer in het hotel was. Er was hem iets aparts overkomen. Aan het eind van zijn verkenningstocht kreeg hij een man in de gaten die opvallend veel aandacht voor hem leek te hebben. Om zeker van zijn zaak te zijn had hij de bus naar het centraal station van Tel Aviv genomen. Hij had ervoor gezorgd dat hij als een van de laatsten de bus uitstapte. Tussen de twee deuren van de bus zag hij diezelfde man weer staan. Via de voetgangersbrug liep hij naar het winkelcentrum. De man bleef hem schaduwen, waar hij ook ging. In een koffiehuis nam hij tijd om uit te rusten en zag dat de man drie tafels verder zat. Na tien minuten stonden de mannen op. Hij liep naar de Derech Ze’ev Jabotinsky en zag bij de bushalte een grote groep mensen staan. Vrijwel meteen zag hij een verlengde bus aan komen rijden. Hij stond bij de voorste deur, zijn achtervolger bij de achterste. Hij stapte in en zag dat zijn achtervolger ook in de bus stapte. De chauffeur deed de achterste twee deuren dicht. Op dat moment glipte hij langs de laatste passagier die instapte naar buiten. De voorste deur ging dicht en de bus zette zich in beweging. In een flits zag hij zijn achtervolger die ondertussen in het midden van de bus was beland.
Om snel en ongezien bij het hotel te komen had hij een taxi genomen die hem naar de Rechov Beit Re’im had gebracht. Hij liep door het park dat naast het hotel lag. Daar had hij even gepauzeerd en gekeken of hij iemand zag die hem in de gaten hield. Toen hij zich veilig achtte, was hij naar binnen gegaan.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Teun van Kooten op 29-10-2016
Vanaf de eerste pagina pakkend en levendig verhaal. Goede mix van persoonlijke zaken en de rode draad met de Nederlandse Veiligheidsdienst en Mossad. Het boeit van het begin tot het einde.
door HHenk E op 09-12-2017
Super spannend boek met onverwachte wendingen. De IT gerelateerde zaken zijn mogelijk. Boeiend geschreven en daardoor lastig weg te leggen.