Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Onlesbare dorst

Auteur

Leo de Vos

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Thomas is anders dan de rest. Hij zoekt. Hij weet niet eens precies wat. Hij moet zoeken, anders zit zijn vrouw eeuwig met een springspin opgescheept, en komt hij een keer tot zelfontbranding. Hij heeft alles, maar iets essentieels ontbreekt hem. ‘Toen ik werd gebakken, is er een ingrediënt kwijtgeraakt’, zegt hij zelf. Het dreigt hem te ontwrichten. Onder die druk komt hij terecht in het Hollandse christendom, een voor hem onbekende en zeer eigenaardige omgeving. Veel sneuvelt er onder zijn vlijmscherpe kritiek. Maar toch raakt hij er steeds meer van overtuigd dat hij juist daar de oplossing moet vinden.

Over de auteur

Leo de Vos werkte 22 jaar bij EO Kinderprogramma’s voor radio en tv. Hij schreef ook, fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen, en was co-auteur van enkele dagboekjes en de Jongerenbijbel (Ezechiël). Leo komt oorspronkelijk niet uit een christelijk milieu. Hij leerde met verbazing de christelijke wereld kennen. In deze roman wil hij met humor en nuance zo’n leerproces beschrijven. The Pilgrim’s Progress van John Bunyan inspireerde hem tot dit verhaal.

Productinformatie

ISBN
9789402231205 / 978-94-022-3120-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2016
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
252
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Thomas is zich te bewust van alles. Dat verontrust hem. Hij is zich te bewust. Zijn hoofd wasemt zweet. Hij heeft het koud. Hij is doodnerveus. Nu trillen ook zijn schouders. Hij is zich te bewust. Niet beneveld genoeg. Méér glazen wijn had hij... Nu realiseert hij zich teveel wat er gaat gebeuren. Zijn stuur, trilt niet, maar zijn handen die zich eromheen klemmen wel. Zijn hart bonkt uit zijn ribbenkast. Daar komt de brug in zijn gezichtsveld. Daar is de boogbrug! Eén forse ruk naar rechts. Je bent al dood als de brokken de grond raken man. Het is zó gebeurd. Het geluid van een kat in doodsnood ontsnapt aan zijn keel. Maar wat krijgen we nou? Remsporen en een gebutste vangrail waar hij langs vliegt, en achter die sporen ligt iets op de weg. Een verfrommelde brok metaal. Alles verstijft in Thomas, behalve zijn voet die als door een krampscheut van het gaspedaal schiet. Hij krijgt het stuur niet omgegooid door de algehele verlamming. De auto dondert met een vreselijke klap over het ding heen, Thomas wordt een halve meter uit zijn stoel gelanceerd. Meteen schiet de hele zaak scheef. Hij slipt naar rechts en naar links, mist rakelings de vangrail aan de linkerkant, schuift weer naar rechts en komt door het geforceerde snelheidsverlies met een wandelgangetje pal vóór de boogbrug tegen de rechtervangrail tot stilstand. Zijn hoofd beweegt spastisch naar voren en naar achteren. Hij ademt zo staccato en heftig, dat het hem zwart voor de ogen wordt. Mijn god. Zijn plan is gedwarsboomd. Dat ene rukje naar rechts is hem ontzegd. Is dat nou een ingreep van Boven? Zou dat werkelijk...? Is zoiets nou een ‘geestelijke ervaring’ waar die gelovigen zo mee lopen te leuren? Regie van een voorzienigheid? Welnee. Het is gewoon een bumper! Of een stuk van een bumper. D’r moet een vrachtwagenchauffeur geweest zijn die, in slaap gesukkeld, de vangrail gemolesteerd en als protest zijn bumper verloren heeft. Hij kan het niet eens meer zien in zijn spiegel.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek