Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ik de Ninja en de Code van Kodo

Auteur

Masha van der Heijde

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat een rampzalig begin van onze tweede missie! Tante To komt op ons passen. En Tante To wil je nou precies NIET in de buurt hebben, wanneer je geheime Ninja dingen doet. Toch blijven we elke nacht in Japan trainen, want het is onze taak om de nog vijf resterende stukken van de schatkaart terug te vinden. Die leidt naar het belangrijkste Ninja-geheim van mijn familie. Maar we moeten oppassen, want ook een valse kunsthandelaar is op zoek. En hij komt nu wel heel dichtbij…

Over de auteur

Masha van der Heijde (1975) woonde vier jaar in Japan. Hier leerde ze Japans en – nog veel belangrijker – over de geheimen van de Ninja. Alle beschrijvingen van gebouwen, documenten en geheime rituelen in dit boek zijn dan ook waarheidsgetrouw. Sinds ze terug is bestudeert ze dagelijks de Ninja-kunsten met haar zonen. Wanneer ze niet werkt aan haar Ninja-moves, schrijft ze verhalen. Dit is haar tweede kinderboek. Welkom in de geheimzinnige wereld van de Ninja!

Productinformatie

ISBN
9789402231229 / 978-94-022-3122-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
118
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Wij Ninja slopen door het kasteel. Niemand kon ons horen. De nachtegaalvloer was doodstil onder onze getrainde voeten. Was dat de vijand? Daar om de hoek? Hiro trok zijn zwaard. Nee, knots. Nee, fakkel? "Hiro, beslis nou een keertje!" Oké, oké, Hiro trok zijn zwaard en sloop voort. Elke vezel van ons lichaam was gespannen. We waren er klaar voor. Klaar voor het gevecht. En net toen ook ik mijn zwaard trok, zagen we de draak…
TRIIING!
Nutteloze geluiden negerend, slopen we verder. De draak had niets gehoord. Hij had ons nog niet gezien…
TRIIIINNGG!
"Ken, de deurbel! Doe jij even open?", riep papa vanuit de keuken. NEE! Dat heb je nou altijd als je net lekker bezig bent! Ik legde mijn Lego neer en leunde over de hoek van de bank heen, maar papa keek niet eens op. Hij zat aan de grote witte tafel in een kookboek te bladeren.
Oh, wacht even… Heb ik me nog niet voorgesteld? Sorry hoor! Ik ben Ken. En ik ben een Ninja. Maar dat ben ik natuurlijk niet altijd geweest. Eigenlijk weet ik dat pas sinds de herfst.
TRIIIINGG TRIINNGGG TRIINGG
Pfffff. Met moeite stapte ik over het Lego heen, want we hadden àlles mee naar beneden genomen. En als ik alles zeg, dan bedoel ik echt ALLES. Niet alleen ons Ninjago Lego, maar ook al onze ridders, piraten en soldaten. Terwijl ik ingespannen over alles heen stapte, snelde Hiro langs me heen naar de keuken. Nou ja, ik stapte over bìjna alles heen, want ik trapte wel op wat kleine stukjes die lelijk in mijn voet prikten. Hinkend opende ik de deur. Helaas. Ja, ik zeg helaas! Want als echte Ninja hadden Hiro en ik voordat we opendeden natuurlijk eerst door het raam moeten spieken. En dan hadden we ons met z’n allen onder de tafel moeten verstoppen. Of boven, onder ons dekbed met een zaklamp. Maar dat deden we niet. Nee. Ik deed de deur open en daar stond ze: TANTE TO. Midden op onze stoep. 
 

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek