Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het avontuurlijke verhaal van Kenny het paard

Auteur

Charlon de Jongh

Uitvoering
Hardcover
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De vader van Kenny het paard zegt tegen Kenny dat er meer te zien en te doen is, dan alleen maar het leven op de boerderij. Kenny hoeft hier maar heel even over na te denken en vlucht de volgende dag al weg, op zoek naar het avontuur buiten de boerderij. Tijdens zijn reis van plek naar plek, met al zijn pieken en dalen, wordt hij steeds wijzer en vindt hij zichzelf. Hij gaat alle uitdagingen aan. Na een tijdje wordt hij verliefd en krijgt hij een zoon. Hij vertelt tegen zijn zoon dat ook hij de wereld moet gaan zien. Ga jij mee op avontuur met Kenny het paard?

Over de auteur

Charlon de Jongh is geboren in 1978 in Aruba. Van een creatieve timmerman naar een creatieve schrijver. Niet slecht voor waar hij vandaan komt. Op zijn vijfendertigste heeft hij besloten om voor zijn droomleven te gaan. Hij heeft over Kenny gedroomd en de dag daarna begon hij te schrijven. Het heeft hem twee weken gekost om het verhaal te schrijven en ruim een jaar om het boek uit te brengen. Eén van zijn quotes is:
De nieuwe trend; maak van je dromen een realiteit!

Productinformatie

ISBN
9789402231342 / 978-94-022-3134-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-01-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
76
Formaat
A4
Illustraties
Ja

Inkijk

Op een grote boerderij woont boer Jan met zijn familie en al zijn dieren. Hij heeft schapen, geiten, kippen, varkens, paarden, stieren, koeien en nog veel meer. Elke dag om vier uur in de ochtend gaat zijn wekker af. Hij staat op, gaat douchen, eet zijn ontbijt van twee sandwiches met gebakken ei, een appel, een banaan en een halve liter melk en dan pas gaat hij werken. Het is zijn werk om voor de dieren te zorgen. Hij geeft ze elke dag te eten en te drinken en natuurlijk gaat hij ook de koeien melken, want daar heeft hij er meer dan twintig van rondlopen.
Vaak worden er ook babydieren geboren op de boerderij, zoals kalfjes, veulens, kuikentjes, biggetjes en lammetjes. Maar er is iets heel bijzonders met de dieren van boer Jan en alle dieren op de wereld. Door een mooi wonder en door magie, kunnen alle dieren praten.
Op de boerderij is een tijdje geleden een babypaardje geboren, een mooi, zwart veulen, dat Kenny heet. Papa paard loopt heel trots en vrolijk rond en maakt een praatje met zijn goede vriend, een stier.
Hij zegt: ‘Mijn vriend de stier, ik ga veel met Kenny praten over alles in het leven.’
‘Wat bedoel je daarmee?’, vraagt de stier nieuwsgierig. ‘We blijven hier toch op de boerderij totdat we er niet meer zijn?’
Papa paard zegt: ‘Oh, nee, nee hoor! Ik weet wat je bedoelt, maar ik ga Kenny vertellen dat het ook anders kan dan alleen dit leven op de boerderij, en dat daar buiten een hele wereld valt te ontdekken.’
‘Oh, oké dan,’ zegt de stier, ‘veel succes.’
‘Dank je wel vriend’, zegt papa paard, en loopt weer naar zijn stal toe om naar Kenny te kijken.


Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek