Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jezelf vinden, gewicht verliezen!

Auteur

MarieCke

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

In dit boek beschrijf ik mijn reis van gepeste, ietwat vollere puber, die niet geleerd heeft dat ze er mag zijn. Ik heb een negatief zelfbeeld gehad. Mede hierdoor heb ik een ongezonde relatie met eten ontwikkeld. Food.. my friend :-) Het oordeelt niet over me. Dus het dempen van emoties, maar ook de positieve ervaringen werden met voeding opgevuld.
Überhaupt voor mezelf zorgen is iets wat ik moeilijk vond. Uiteindelijk ben ik uitgegroeid tot een morbide obese jonge vrouw. Mijn emotie-eten heeft zich ontwikkeld tot een binge eating disorder (eetstoornis).
Ik was continu bezig om andere mensen te pleasen en te helpen, bang dat ik iets te horen zou krijgen wat mijn negatieve zelfbeeld zou bevestigen. Mijn ongezonde automatische piloot heb ik kunnen omdraaien.
Nu ben ik de regisseur van mijn leven: In controle en in balans!

Over de auteur

Mariecke is een jonge enthousiaste vrouw, woonachtig in Zandvoort. Ze heeft een bewogen jeugd achter de rug waarin ze veel heeft meegemaakt. Met dit boek wil ze laten zien dat het mogelijk is om van je (eet)verslavingen af te komen. Met praktische adviezen toont ze aan dat het mogelijk is om je leven een andere richting te geven. Als voedings- en bewegingsdeskundige laat Mariecke zien dat je kunt veranderen. Met handige voedings- en bewegingslogboeken kan de lezer eenvoudig zelf aan de slag. Een gezond en gelukkig leven is voor iedereen haalbaar.

Productinformatie

ISBN
9789402231786 / 978-94-022-3178-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-12-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
118
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De liefde van mijn leven
Voordat ik mijn verslavingsgedrag aan ging pakken, was ik nooit echt MarieCke. Ik was altijd bezig met pleasen, met zorgen voor anderen. Ik had nooit rust, ik was nooit in het moment. Altijd bezig met de volgende dag, de volgende afspraak. Nooit stilstaan, want dan voel je te veel. Tot ik op mijn tweeëntwintigste de HBO-opleiding Social Work ging doen. Toen veranderde er wat. Als onderdeel van de opleiding moest ik met de hele klas in therapie. Een week lang in een of ander dorp, elke dag zeven uur lang in een cirkel, samen met twee begeleiders. Ik zat er niet op te wachten, maar de openheid van mijn klasgenoten raakte me. De eerste twee dagen ben ik bezig geweest met vechten tegen mezelf, tegen mijn emoties, mijn nagels tot bloedens toe in mijn handen knijpend.

Ham-kaas croissantjes en Chocotoffs, daar
stopte ik me helemaal vol mee


Ik zal niet breken
Emoties tonen vond ik een teken van zwakte. Maar na die week kon ik dat niet meer aan mezelf verkopen. Ik kon niet meer in de spiegel kijken zonder de vraag te stellen: ‘Mariecke, waar ben je nu mee bezig, wie hou je voor de gek?’
Ik ben in therapie gegaan en gaan leren om hulp te vragen. Dat was best een dingetje. Dat had ik immers niet geleerd. Maar ik vond dat het tijd was om eerlijk te zijn. Wat ik niet was, dat ik verslaafd was, hield ik nog voor me. Mijn verslaving was mijn grootste liefde, mijn houvast en hoe neem je daar afstand van? Ik noemde het niet voor niks: emotie-eten. Want daarmee zwakte ik de ernst ervan af. Zo kon ik de achterdeur voor mijn liefde openhouden.
Ik ben intensief aan de slag gegaan met de demonen uit mijn verleden. En dat waren het gepest worden, het mezelf wegcijferen, het zorgen voor iedereen. Destijds was er een dieet, met eierkoeken als tussendoortje, dat heel populair was. Ik dacht namelijk nog niet eens aan gezond leven, maar aan afvallen. Slank willen zijn, dat is toch gezond? Dat zegt de maatschappij en daar ben ik in meegegaan. Tevens wist ik dat ik moest gaan bewegen en van cardiotraining val je toch af? Dus ging ik iedere dag drie uur als een bezetene steppen, cardio, crosstrainen, noem maar op. Mijn nek en mijn knieën waren niet blij met me, maar ik moest en zou die knop omzetten en als ik iets kan, dan is het doorzetten. Bam! 25 kilo in zes maanden tijd eraf. En toen werd ik heel ziek.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Angelique de Groot op 31-03-2017
Super blij met het boek !! Ziet er erg mooi uit !