Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Vlinderjongen

Auteur

Beyza Opoz

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Vanaf het moment waarop Meryls vrienden, of beter gezegd "bodyguards" hem achterlieten, viel zijn leven helemaal uit elkaar. Hij zag wat voor een pestkop hij was en probeert er eindelijk eens wat aan te doen. Met de hulp van Maya, het vriendinnetje van zijn grootste vijand, en Devlin, een zware drugsdealer, lukt dat ook aardig.
Maar niets heeft hem voorbereid op de halfdode jongen, die door zijn huidziekte al op het randje van de dood balanceerde. Of beter gezegd: de jongen, die de toegangsdeur tot Meryls leven platbrandde en zijn leven als een komeet binnen kwam stormen.

Over de auteur

Beyza Öpöz (1999) schreef haar eerste verhaaltje al voordat ze haar eigen broodje voor school kon smeren. Dit deed ze op de oude computer van haar zus, puur om haar te imiteren. Toen kwam ze erachter dat ze schrijven onwijs leuk vond, een kenmerk dat ze van haar moeder heeft gekregen. Met haar eerste boek “Vlinder Jongen” heeft ze niet alleen haar eigen droom uit laten komen, maar ook die van haar moeder.

Productinformatie

ISBN
9789402232554 / 978-94-022-3255-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-12-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Twee vrienden", begon Meryl en kneep langzaam de kraag dicht terwijl Zachary hem maar aanstaarde. Verdriet, woede en spijt was zichtbaar in zijn ogen, waarna zijn gezicht weer wat meer kleur begon te krijgen. "Twee vrienden van mij liggen in die verrukte ziekenhuisbedden: god weet of ze nog leven of niet, en alles komt door jou. Alles komt fucking door jou!"
"DAT WEET IK OOK WEL!", riep Zachary en rukte zich los uit Meryl zijn greep, die spontaan rondkeek in de zaal. Hier en daar waren wel slapende kinderen, die door hun stemverheffing onrustig op hun matrassen begonnen te rollen, maar niemand werd nog wakker. Zachary keek ook even om zich heen, waarna hij zich weer op Meryl richtte en dichterbij hem ging staan. Zijn snelle ademhaling streek langs Meryl zijn gezicht toen hij vlak voor hem stond en stak een vinger tegen Meryl zijn borstkas aan.
"Jij bent de pestkop hier, ik niet. Dit alles was Paul zijn idee, ik wist er niets van!", fluisterde hij dan, zo zachtjes mogelijk.
"Misschien liggen ze wel in dat bed door mij, maar het was niet alsof ik een mes in hun ruggen gestoken heb. Het was per ongeluk. Jij, Meryl, zorgde er ooit voor dat mensen zelfmoordneigingen kregen, alles door jouw gepest. En dat, Hunn, deed je expres."
Meryl deed niets. Hij zette geen stap achteruit, ook al stonden ze gevaarlijk dicht bij elkaar. Hij zei niets, ook al wilde hij zo graag zoveel dingen roepen. En natuurlijk: hij ontkende dit niet, want hij wist dat het waar is. Was. Het was waar. Maar dat was slechts een masker. En Meryl waagt het nu om zijn masker eindelijk af te zetten. Hij is het zat.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jordi van der Hulst op 21-05-2021
Erg leuk boek dat over een serieus onderwerp is geschreven. De talentvolle schrijfster was 17 jaar oud en weet de gedachtes en doen van de jonge personages in het boek perfect en realistisch in woorden te brengen, en kan dit boek voor die doelgroep aanbevelen.