Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De magische dierenbende van juf José en juf Wendy

Auteur

Chantelle Pickee

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De dierenbende van juf José en juf Wendy gaat over kleuters die veranderen in hun lievelingsdier. Samen beleven de dieren grappige en spannende avonturen en veranderen ze net op tijd terug in zichzelf…
De Verhalenfee organiseerde in de klas van juf José en juf Wendy zes verhalensessies. In deze sessies laat ze kleuters fantaseren over wat er gebeurt als ze veranderen in een dier. Wat voor dier? Wat doet het dier? Hoe gaat dat? Wat gebeurt er? Dit resulteerde in zes magische kinderverhalen met kleurrijke illustraties. Een bijzondere co-creatie van 30 kleuters en De Verhalenfee.

Over de auteur

Chantêlle Pickee | De Verhalenfee is 38 jaar en woont in Heemstede met haar man en hun drie zonen Joe, Seth en Ian. In 2015 publiceerde ze haar eerste kinderboek Juf Eline droomt over superhelden, prinsessen en… Een co-creatieboek met de kinderen uit Joe’s kleuterklas. De Verhalenfee heeft met Seths kleuterklas het boek De dierenbende van juf José en juf Wendy gecreëerd. Twee kinderboeken vol kleuterfantasie!

Productinformatie

ISBN
9789402233308 / 978-94-022-3330-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-02-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
42
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Lieve dieren, ik breng het vliegtuig terug. Jullie moeten zelf op de tijd letten. Als de klok twaalf uur slaat, dan moeten jullie terug naar school en weer in jezelf veranderen. Anders worden juf José en juf Wendy ongerust!’, roept De Verhalenfee vanuit het vliegtuig.

De dieren spelen lekker in het water en met het zand. Ze hebben dikke pret. Dan hoort Roos de Dolfijn, die in het water spartelt, de klok al een paar keer slaan. ‘Oh oh, het is al twaalf uur. We moeten nu nog naar huis en we hebben geen vliegtuig meer!’ De dieren kijken sip en weten niet wat ze moeten doen. Pluk de Stier begint uit verveling met zijn hoorns een gat te maken in het zand. Dan roept Pleun de Dolfijn vanuit het water: ‘Pluk, kun je een gat graven tot aan school? Dan ziet niemand ons!’ Guido kijkt op en begint te lachen. ‘Tuurlijk kan ik dat.’ En hij begint met zijn hoorns razendsnel een weg te graven onder de grond. De andere dieren rennen achter hem aan door de gegraven tunnel. Als ze boven komen, staan ze achter de schuur op het schoolplein!

Nu moeten ze nog terug veranderen in zichzelf. Dan ziet Daan de Zeehond bloemen. ‘Laten we aan de bloemen ruiken, dan veranderen we misschien weer in onszelf.’ En als ze alle vijf tegelijkertijd niezen, veranderen de kinderen weer in zichzelf. Ze rennen naar de gang en op dat moment gaat de schoolbel. ‘Net op tijd!’ lachen ze opgelucht.

Daan de Zeehond

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek