Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Montenegro
een filatelistische historie HARDCOVER

Auteur

Jelle L.I. Kramer

Uitvoering
Hardcover
Prijs
28 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In 2012 vierde de auteur met zijn gezin vakantie in Montenegro. Zij genoten van het prachtige land Montenegro, de gastvrije mensen, de cultuur, de tastbare historie. Er bleven onuitwisbare indrukken en voortdurende contacten. Uiteindelijk heeft het dit handboek vormgegeven. Montenegro moet je doen. En als je het doet, neem dan dit boek mee. Bezoek de prachtige plekken met hun boeiende historie, die in drie boekdelen worden bezocht in een filatelistisch/historische reis door het veelzijdige landje. Want uit de filatelie van een land is haar historie af te lezen. Maar ook de folklore, de natuur en meer. Montenegro presenteert zich!

Over de auteur

Jelle Kramer (1972) uit Drachten heeft een brede oriëntatie en interesse maar zijn passie voor Montenegro springt er toch wel uit. Als filatelist en amateurhistoricus heeft hij het prachtige landje al vele jaren op de radar. Dit is het moment om u deelgenoot te maken van zijn vele naspeuringen. Geniet samen met de auteur van het resultaat in drie delen.

Productinformatie

ISBN
9789402234695 / 978-94-022-3469-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
116
Formaat
A4
Illustraties
Ja

Inkijk

Nikola Mirkov Petrović Njegoš (I)
De tot nu toe op de zegels afgebeelde persoon is vorst (prins) Nikola I (1841-1921) van Montenegro.
Hij regeerde van 1860-1918 en volgde zijn in 1860 vermoorde oom Danilo I op. Nikola ontpopte zich tot een redelijk bekwaam heerser en onder zijn regering verwierf Montenegro internationale erkenning en werd het grondgebied aanzienlijk uitgebreid. Ook werden de voorzieningen op- en uitgebouwd, zoals het onderwijs en de medische zorg (waarbij het Nederlandse Rode Kruis betrokken is geweest).
Nikola trouwde met Milena Vukotić en ze kregen 12 kinderen. Menig dochter werd uitgehuwelijkt aan buitenlandse vorsten, zodat Nikola ook wel ‘de schoonvader van Europa’ werd genoemd.  
Het politieke streven van Nikola kan kort door de bocht worden omschreven als ‘wraak voor Kosovo’.
In 1389 versloegen de Turken de Serviërs op ‘Kosovo Polje’ (Merelveld). Het resultaat van deze zeer bloedige slag was dat de Serviërs moesten vluchten (o.a. naar Montenegro) en dat het oude Servische hartland Kosovo vanaf toen nieuwe bewoners kreeg: de Albanezen. Hoewel Nikola in eerste instantie het initiatief in de Balkanpolitiek aan vorst Obrenović van Servië overliet, zag hij zichzelf als degene om de Serven te bevrijden en iets aan het historische trauma van Kosovo te doen.
Tijdens de Balkanoorlogen wist hij daadwerkelijk delen van Kosovo (in zijn optiek) te bevrijden.  
In 1910 werd hij uitgeroepen tot koning, nadat hij in 1900 koninklijke waardigheid had aangenomen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek